MyTEAM 2K18 ontwikkelaarsblog

Coproducent Peter Cornforth

Wauw, het is alweer tijd om het over MyTEAM te hebben. Terwijl jij naar het afgelopen NBA-seizoen keek en NBA 2K17 speelde, waren wij druk in de weer met waanzininnige nieuwe onderdelen voor het speltype MyTEAM van de nieuwe NBA 2K18. We hebben een karrevracht aan nieuwe onderdelen en content voor je in petto dit jaar, maar ik wil aftrappen met twee gloednieuwe speltypen.

Pack and Playoffs

We wisten dat we dit jaar een draftmodus wilden toevoegen aan MyTEAM. Dat is iets wat we al een tijdje overwegen. Toen we begonnen aan dit speltype hebben we ons laten inspireren door bordspellen, verzamelkaartspellen, fantasy sports en videogames. Door de beste elementen van elk van deze spellen toe te voegen aan het geraamte van MyTEAM 2K18 hebben we een unieke draftmodus weten te maken.

Wat een packdraft voor ons zo boeiend maakt, is dat je een zo'n goed mogelijk team moet samenstellen met de middelen die je krijgt aangereikt. Soms krijg je allround-supersterren, maar andere keren moet je het doen met role-players en rookies die zich nog moeten bewijzen. Als je in staat bent je speelstijl aan te passen aan de kaarten die je krijgt aangereikt, kun je ook floreren als je het geluk niet aan je zijde hebt. Met Pack and Playoffs heb je elke ronde weer een nieuw team en een nieuwe ervaring.

Coaches in MyTEAM zijn dit jaar belangrijker dan ooit. Al onze speltypen maken gebruik van een technologie die teams optimaliseert aan de hand van acht verschillende systemen. Je begint door een coachpack open te maken en een coach te kiezen voor je team. De coach die je kiest, bepaalt welk systeem je team speelt. Bij het samenstellen van je team is het daarom zaak om voor spelers te kiezen die passen in het voorkeurssysteem van de coach, zodat ze dat systeem zo goed mogelijk kunnen uitvoeren in het veld. Binnenkort lees je in O.G.'s Defensieblog meer over het nieuwe coachingsysteem en de technologie die we daarvoor gebruiken.

Vervolgens stel je je team samen door packs open te maken en spelers te kiezen. Je moet vijf posities invullen. Elke keuze heeft invloed op goed je team het systeem speelt. Als je vijf spelers hebt gekozen en eventuele positiewisselingen hebt doorgevoerd, kun je beginnen.

Je neemt het in wedstrijden van vijf tegen vijf op tegen andere gedrafte teams. Als je vier play-offronden weet te overleven, bereik je de finales. Elke ronde in het toernooi is een best-of-seven. Als je vier wedstrijden wint ga je door, verlies je er vier dan lig je eruit. Na elke ronde die je doorkomt, kun je een compleet nieuw team draften of VC gebruiken om de spelers te behouden waar je tevreden over bent en de rest draften.

We hebben niet alleen de pick boards van MyTEAM Blacktop meegenomen, maar ook nieuwe spelers toegevoegd die je nergens anders kunt krijgen. Bovendien kun je speciale kaarten spelen waarmee je je tegenstanders net even te slim af bent. Als klap op de vuurpijl hebben we ook een prijzenklassement toegevoegd. Hoe verder je komt, des te groter de prijs die je kunt verdienen. We hebben zelfs een hoofdprijs voor de winnaar van de finale. Het mooiste van alles is dat je helemaal gratis een team kunt draften waarmee je naar hartenlust kunt spelen.

Super Max

De andere grote wijziging die we wilden doorvoeren, betreft ons online speltype. We wilden een plek creëren waar spelers van alle niveaus het online tegen elkaar op kunnen nemen. Dit noemen we MyTEAM Super Max.

Super Max voegt een salarisplafond en seizoenen toe aan online competities, zodat ze het hele jaar door leuk, fris en competitief blijven. Het salarisplafond wordt na elke ronde bijgewerkt, zodat jij op basis van dat plafond het best mogelijke team kunt samenstellen met de kaarten die je bezit.

Maar het mooiste van alles komt nog. We hebben een systeem ontwikkeld dat het plafond van een kaart aanpast op basis van hoe vaak die kaart wordt gebruikt. Als iedereen dezelfde kaart gebruikt, wordt het plafond van die kaart verhoogd. Sommige kaarten kunnen zo populair worden dat ze de waarde “Super Max” bereiken. Je moet goed nadenken, de juiste balans vinden tussen supersterren en role-players en er de pareltjes uitpikken die anderen zijn ontgaan.

Super Max is een complete online wedstrijd met selecties van dertien man. Je begint met plaatsingswedstrijden tegen willekeurige tegenstanders, zodat we een beeld krijgen van je niveau. Op basis van je prestaties word je in een competitie ingedeeld met spelers die ongeveer even goed zijn als jij. Dus of je nu een MyTEAM-legende bent of voor het eerst het veld betreedt, elke wedstrijd zal leuk en competitief zijn.

Door wedstrijden te spelen en te winnen, maak je furore in het klassement en sleep je na elke ronde prijzen in de wacht. Aan het einde van het seizoen kun je een hoofdprijs verdienen voor je prestaties in alle rondes. Maar wees voorzichtig, want een nederlaag kost je punten. Elke wedstrijd doet er toe in Super Max, dus zorg dat je er klaar voor bent.

Coaches

We voegen dit jaar een nieuwe kaartsoort toe, de zogenaamde Strategy Cards (strategische kaarten). Strategy Cars kun je spelen tijdens time-outs. Ze voegen tijdelijke bonussen toe aan onderdelen waarop jij de nadruk wilt leggen. Als het benauwd begint te worden kun je een time-out aanvragen, je strategie bepalen door een Strategy Card te gebruiken en je tegenstander van het veld vegen.

Coaches hebben dit jaar verschillende edelsteenkleuren en zeldzaamheidniveaus, die variëren van brons tot diamant. Afhankelijk van het niveau van je coach kun je elke wedstrijd meer Strategy Cards spelen en een grotere boostvermenigvuldiger ontvangen als je ze gebruikt.

Speelschema's

We hebben ook gedacht aan de spelers die meer offline content willen. Daarom voegen we dit jaar Schedule Challenges (speelschema-uitdagingen) toe aan ons uitdagingsmodus. Je speelt voor elk van de dertig NBA-teams een speelschema van dertig wedstrijden. Ga negenhonderd unieke uitdagingen aan die zijn gebaseerd op het speelschema van het NBA-seizoen 2017-2018 om MyTEAM-punten en prijzen te verdienen. Deze uitdagingen zijn vanaf dag één beschikbaar.

All-Time overheersing

Maar wacht, dat is nog niet alles. Voor de freaks onder jullie die gehakt maken van elk NBA-team, historisch of niet, hebben we nog meer offline content. 33 opstellingen, bestaande uit de beste spelers uit de geschiedenis van de NBA. Kobe, Shaq, Magic, Jerry, Kareem, Wilt… over een superteam gesproken.

Veilinghuis

We hebben dit jaar ook wat veranderingen doorgevoerd aan het veilinghuis. Het veilinghuis is nu real-time, dus je ziet je veilingen vlak nadat je ze hebt geplaatst.

Wij kunnen nu ook voor je bieden. Jij kunt een maximumprijs instellen die je wilt betalen en wij doen steeds een iets hoger bod voor je, zodat jij aan kop blijft gaan tot die prijs is bereikt.

Ook nieuw dit jaar zijn de stacks. Je kunt nu tien verbruikbare voorwerpen verzamelen in een stack, waaronder schoenen, badges en contracten. Hierdoor hoef je ze niet een voor een aan te bieden.

MyTEAM Goals (doelen)

Dit jaar hoef je het speltype alleen maar te verkennen en te spelen om prijzen te ontgrendelen. Met MyTEAM Goals leiden we je door het volledige speltype MyTEAM, van het verkennen van de menu's bij je eerste kennismaking, tot het voltooien van elk speltype. Als je even niet weet wat je moet doen, hoef je alleen maar naar het menu met doelen te gaan.

Het menu Collections

We hebben flink wat nieuwe kaarten toegevoegd dit jaar en zijn van plan om daar in de loop van het jaar nog een schepje bovenop te doen. Om je te helpen het overzichtelijk te houden, hebben we ons menu Collections verbeterd. Je kunt nu direct naar de verzameling die je zoekt zonder dat je eerst door alle andere verzamelingen hoeft te spitten. Het enige wat je hoeft te doen, is de verzameling en het team of verzamelingsicoontje kiezen. Een kind kan de was doen.

Dynamic Duos

De dynamische duo's keren terug en dit jaar hebben we er nog meer dan vorig jaar. We hebben ervoor gezorgd dat je voor elke DD-kaart snel een DD-partner kunt vinden. Markeer één helft van het duo en ga naar de gids met dynamische duo's. Als speciale bonus krijg je bij de Legend Gold Edition niet alleen een robijnen Shaquille O’Neal, maar ook een robijnen Dwyane Wade die het niveau van Shaq verhoogt naar amethist als ze samen in het veld staan!

Nog meer vette dingen

Je kunt dit jaar de badges vervangen die je voor een kaart gebruikt. Als je iets wilt wijzigen, kun je elk van de aangepaste badges die je al hebt toegevoegd, vervangen door een nieuwe.

Je kunt nu maximaal vijf eigenschappen van schoenen verbeteren. We hebben honderden nieuwe schoenen en kleurenschema's toegevoegd, elk met een unieke combinatie van boosts.

Daarnaast hebben we ons hoofdmenu bijgewerkt, zodat je in één oogopslag je voortgang voor alle speltypen kunt zien. Als je het speltype opstart, vind je in het dashboard van het hoofdmenu je volgende Domination-confrontatie en challenge tokens. Bovendien zie je wanneer de volgende ronde van MyTEAM Super Max begint.

En we hebben nog veel meer vets voor jullie in petto...

Als je bekend bent met MyTEAM weet je dat dag één slechts het topje van de ijsberg is als het gaat om content. Dat is dit jaar niet anders. Hou onze sociale-mediakanalen in de gaten om op de hoogte blijven van nieuwe packs, promo-acties, evenementen, uitdagingen en meer.

Het speltype MyTEAM van NBA 2K18 voegt zo veel nieuwe onderdelen, speltypen en content toe dat het de grootste MyTEAM ooit is. De release staat voor de deur, dus ik moet mijn getalenteerde en toegewijde team van vormgevers, producenten en technici helpen om de puntjes op de i te zetten, zodat jij straks kunt genieten van de beste MyTEAM ooit.