REPORT 8/21/2020
NBA 2K21 MyTEAM COURTSIDE REPORT

Hallo allemaal! Ik ben het weer, Erick Boenisch, uitvoerend producent bij Visual Concepts. Ik weet nog als de dag van gisteren dat ik de MyTEAM Developer Diary voor NBA 2K20 schreef! Elk jaar kijk ik ernaar uit om dit stuk te schrijven; dat is erg makkelijk dankzij de eindeloze ambitie en onverzadigbare werklust van het team hier bij Visual Concepts.

Dit is een interessant jaar geweest voor, nou ja, ons allemaal eigenlijk. Onze wereld is op veel manieren veranderd. De manier waarop we onze levens leiden is erg veranderd ten opzichte van een jaar geleden, maar wat altijd hetzelfde is gebleven is de motivatie en ambitie van het team dat aan MyTEAM werkt. We hebben een groot deel van deze game vanuit onze huizen ontworpen. Dankzij Zoom ken ik nu de namen en gezichten van alle kinderen die een ouder hebben die aan MyTEAM werkt. Geloof me als ik zeg dat ze tijdens meetings altijd even acte de présence kwamen geven. Laten we een kijkje nemen naar de dingen die we voor je in petto hebben in NBA 2K21!

 

MyTEAM over meerdere generaties

Voor we in de nieuwe functies duiken die je dit jaar kunt spelen, wil ik eerst een belangrijk onderwerp bespreken met betrekking tot MyTEAM en de overstap van de huidige naar de volgende generaties van PlayStation en Xbox.

Voor iedereen die zijn NBA 2K21 MyTEAM-ervaring begint met de release van de PS4/Xbox One-versie op 4 september, kan ik bekendmaken dat je gehele collectie én voortgang worden overgedragen wanneer je de versie voor de volgende generatie gaat spelen. Dat betekent dat je toegang hebt tot al je verkregen en verdiende kaarten (en eventuele bijbehorende evolutievoortgang), je voortgang in Domination, Triple Threat, etc., en je volledige saldo aan VC, MyTEAM Points en Tokens. Alles! De enige kanttekening is dat dit alleen werkt met overeenkomstige generaties op hetzelfde account. Specifiek gesproken: van PS4 naar PS5 werkt. Van Xbox One naar Xbox Series X werkt. Van PS5 naar PS4 en van Xbox Series X naar Xbox One werkt ook. Van PS4 naar Xbox Series X en van Xbox One naar PS5 werkt niet. Als je de game op PS4 en Xbox One op de ene account hebt en een andere account gebruikt voor PS5 of Xbox Series X, werkt het ook niet. Behoorlijk rechttoe rechtaan.

In NBA 2K21 worden je volledige 2K21 MyTEAM-collectie en voortgang probleemloos overgezet van PS4 naar PS5 en van Xbox One naar Xbox Series X, zodat je het hele jaar MyTEAM kunt blijven spelen zonder onderbrekingen!

Het overdragen is vrij simpel en je hoeft er niks voor te doen. Als je wilt, kun je zelfs heen en weer gaan tussen het spelen van de versie voor de huidige generatie en die voor de volgende generatie. Binnenkort kom je meer te weten over onze game voor de volgende generatie.

Nog één dingetje, en dit is een belangrijke herinnering. Iedereen die de Mamba Forever Edition van de game koopt op PS4/Xbox One ontvangt een exemplaar van de Standard Edition van NBA 2K21 voor de volgende generatie van de overeenkomstige console. In onze veelgestelde vragen vind je alle informatie die je nodig hebt. Dit is een echte aanrader voor MyTEAM-spelers. Je kunt dit jaar al 'vroeg' beginnen met het spelen van MyTEAM zonder bang te zijn dat je je voortgang of geïnvesteerde tijd kwijtraakt. Op ons kun je rekenen!

Genoeg. Tijd om de functies van het spel te bespreken.

 

Seizoenen en seizoensgebonden content

Een van mijn favoriete dingen van MyTEAM is hoe het speltype zich altijd blijft ontwikkelen, of dat nu is door middel van nieuwe kaarten die de meta veranderen, of nieuwe content die aantrekkelijke beloningen oplevert. Dat gezegd hebbende, ben ik erg geïnteresseerd geraakt in het structureren van die ontwikkeling in een mechanisme waar jullie, onze community, je tanden in kunnen vastzetten. In NBA 2K21 gaan we het concept van seizoenen introduceren in MyTEAM. Laten we meteen iets duidelijk maken: seizoenen zijn gratis voor iedereen en bevatten geen betaalde componenten.

Ik heb twee grondbeginselen aangehouden bij het ontwerp van de MyTEAM-seizoenen in 2K21: 1) Elk seizoen nieuwe prijzen voor de meeste speltypen, en 2) Voeg elk seizoen iets NIEUWS toe aan het speltype. Ik zal met opzet een beetje vaag blijven zodat ik geen plannen verklap, hopelijk vinden jullie dat niet erg. Sommige seizoenen voegen nieuwe content toe om te spelen (denk aan zoiets als Spotlight Sims), terwijl andere seizoenen nieuwe functies kunnen toevoegen aan de game, of een nieuwe draai geven aan beloningen die je het hele seizoen blijft najagen. Het belangrijkste punt is dat ik wil dat elk seizoen vernieuwend is. Ik wil dat het begin van een seizoen enthousiasme opwekt in de MyTEAM-community waar iedereen in kan delen.

Nu we de grote lijnen achter de rug hebben, kunnen we wat nauwkeuriger kijken naar wat een seizoen precies inhoudt. Hoewel de duur van een seizoen geen vaste periode is, zullen ze over het algemeen een week of zes duren. Binnen ons team was dit een van de langste discussies van het jaar. Uiteindelijk vonden we dit tijdsbestek precies lang genoeg om spelers seizoensgebonden beloningen te laten verdienen in hun favoriete speltypen, zonder dat het net iets te lang zou worden.

Gedurende het seizoen streef je dagelijkse, wekelijkse en seizoensgebonden agenda's na. Naarmate je doelen voltooit verdien je XP die gebruikt wordt om je seizoensniveau te verhogen. Telkens als je een niveau stijgt, verdien je een beloning. Als je het laatste niveau in een seizoen bereikt, verdien je de hoofdprijs van dat seizoen. Je zult veel moeten spelen om dit te bereiken, maar we gaan er altijd voor zorgen dat de beloning het helemaal waard is. Nu we het er toch over hebben, laten we maar meteen bespreken wat de prijs is voor het bereiken van het hoogste niveau in seizoen 1: Pink Diamond Steph Curry! Een PD Steph Curry gaat ongelofelijk sterk zijn in het begin van de game. Je hoeft alleen te spelen om hem te verdienen. Is je interesse al gewekt?

Seizoenen zijn helemaal nieuw voor NBA 2K21 en bevatten nieuwe content en nieuwe manieren om MyTEAM te spelen, het hele jaar rond! Verdien de hoofdprijs van seizoen 1, Pink Diamond Steph Curry, door gewoon seizoensgebonden agenda's te voltooien!

Laten we even terugkomen op grondbeginsel #1 hierboven en het hebben over de seizoensgebonden prijsupdates en hoe die eruit gaan zien in MyTEAM:

  • Nieuwe 'Vault'-prijzen die elk seizoen worden bijgewerkt in Triple Threat. We zullen ze ook gedurende het seizoen bijwerken om het speltype zo fris mogelijk te houden.
  • Nieuwe 'Cumulative Win'-prijzen die elk seizoen worden toegevoegd in Triple Threat. Als je Triple Threat hebt gespeeld in 2K20, is je interesse waarschijnlijk al gewekt. Laten we kijken hoe singleplayer Triple Threat gaat werken in 2K21 en waarom het dit jaar beter is. Wanneer NBA 2K21 uitkomt, zullen er 300 overwinningen beschikbaar zijn voor je op de 'winladder'. Als je die 300e overwinning hebt behaald in seizoen 1, worden er geen extra overwinningen meer bij opgeteld, maar kun je nog wel die alsmaar veranderende Vault-prijzen blijven najagen! Maar goed, na 300 overwinningen ontvang je wel de gegarandeerde prijs van seizoen 1 in Triple Threat. Het is een Diamond-kaart, en een verrekt goede ook.


In komende seizoenen voegen we nieuwe overwinningen toe die je kunt spelen. Dat betekent bijvoorbeeld dat je misschien 450 overwinningen kunt behalen in seizoen 2. In dit voorbeeld leveren die 150 overwinningen prijzen op en is de prijs voor de 450e overwinning de Triple Threat-prijs van seizoen 2. Waarom dit nou beter is dan NBA 2K20? Simpel; NBA 2K20 bevatte ten tijde van release 1000 beschikbare overwinningen, met in het vooruitzicht een Galaxy Opal als laatste prijs. Het probleem was dat die kaart behoorlijk snel overtroffen werd naarmate MyTEAM zich ontwikkelde. Het gevolg was dat Triple Threat in de loop van het jaar minder waardevol werd. Ik ben zelf dol op Triple Threat en wil het liefst dat iedereen dat het hele jaar regelmatig speelt. Als we met elk seizoen nieuwe overwinningen toevoegen, hebben we de kans om beloningen te bieden die bij het huidige seizoen in MyTEAM passen. Kort samengevat kunnen we nu prijzen aanbieden die beter overeenkomen met de tijd en moeite die jullie in de game steken om ze te verdienen. Iedereen blij!

  • Nieuwe 'Boards'-updates die elk seizoen worden toegevoegd in Triple Threat Online. De vallende bal is terug, en ik kan je vertellen dat ie dit jaar sneller valt! We vinden het leuk om af en toe coole prijzen toe te voegen aan Triple Threat Online. In NBA 2K20 was het niet altijd duidelijk wat die prijzen waren en er was veel mond-tot-mondreclame voor nodig binnen de community. In NBA 2K21 krijg je een scherm te zien als je Triple Threat Online voor het eerst opent. Hierin worden de beste prijzen uitgelicht die op elk niveau van de boards beschikbaar zijn. Een eenvoudige oplossing die je eraan herinnert waar je voor speelt!
  • Elk seizoen wordt een nieuwe seizoenprijs aangeboden in MyTEAM Limited. Nee, dat is geen typfout: het heet MyTEAM Limited. Hieronder meer daarover!
  • Elk seizoen worden nieuwe prijsupdates toegevoegd aan MyTEAM Unlimited 2.0. Ja, Unlimited heeft een nodige facelift ondergaan. Ook daarover vind je hieronder meer informatie!
  • Elk seizoen worden nieuwe 'combinaties' toegevoegd aan The Exchange. Meer nieuwe functies! En jawel, ook daarover vind je meer hieronder!
  • De Dynamic Domination-seizoenupdates zijn nieuw dit jaar. Dit jaar gaan we voor het eerst compleet NIEUWE niveaus toevoegen aan Domination na de release. Dit zal niet elk seizoen plaatsvinden, maar we gaan zeker een paar nieuwe niveaus toevoegen in de loop van NBA 2K21. Wanneer we nieuwe niveaus toevoegen, beloof ik dat het het waard zal zijn om ze te spelen. In het alsmaar dynamischere speltype MyTEAM zal Domination voor het eerst nog steeds relevant zijn later in het jaar!
  • Elk seizoen worden nieuwe kaarten toegevoegd aan de Reward Market. We voegen nu al twee jaar kaarten toe aan de Reward Market. Seizoenen geven ons (en jullie) de kans om te standaardiseren wanneer er nieuwe content wordt uitgebracht in dit speltype!

 

MyTEAM Limited

MyTEAM Limited is een splinternieuw MyTEAM-speltype voor NBA 2K21. Dit nieuwe speltype is elke week alleen beschikbaar op vrijdag, zaterdag en zondag. De twist is dat de regels voor het speltype elk weekend veranderen wanneer er een nieuw event wordt geactiveerd!

Laten we beginnen met de basis. MyTEAM Limited is een online 5-tegen-5 multiplayer-speltype waarin je het opneemt tegen andere MyTEAM-spelers die, net als jij, kampioenschapsringen proberen te verdienen (straks meer daarover). Die twist waar ik het net over had, is waar de 'Limited' in MyTEAM Limited naar verwijst. Elke week introduceren we een nieuwe reeks beperkingen om de meta van de game te veranderen. We kunnen je het ene weekend bijvoorbeeld beperken tot spelers van 23 jaar of jonger. Het volgende weekend zeggen we misschien dat alle spelers in je selectie Ruby of lager moeten zijn. Met de controle die we hebben ingebouwd kunnen we heel wat leuke combinaties maken, zodat je in staat bent en aangemoedigd wordt om een bredere selectie van de kaarten in je collectie te gebruiken. Op zoek gaan naar hoogwaardige budgetkaarten zal een belangrijk onderdeel zijn van kaarten verzamelen in NBA 2K21!

Dan nu over die kampioenschapsringen. Elk weekend is er een nieuwe kampioenschapsring te winnen. Als je een MyTEAM Limited-wedstrijd wint, word je beloond met een prijs. Je kunt zien wat die prijs is, maar je moet wel een belangrijke keus maken. Wil je de prijs houden die we je hebben gegeven, of wil je hem inruilen voor één van de twee geheime prijzen naar keuze? De geheime prijzen kunnen beter of slechter zijn dan wat we je hebben aangeboden (en kan ook de kampioenschapsring van de week zijn). We gaan een aantal creatieve prijzen beschikbaar maken om te zorgen dat dit lastige keuzes gaan zijn!

MyTEAM Limited is een nieuw tijdelijk speltype in NBA 2K21 dat elke vrijdag t/m zondag beschikbaar is en elk weekend nieuwe regels heeft! Zoek en verzamel de kampioenschapsring van elk weekend in het seizoen om een krachtige kaart te verdienen die al je tegenstanders jaloers zal maken!

Na het laatste Limited-event van het seizoen ruil je je kampioenschapsringen in voor een prijs op basis van hoeveel ringen je hebt verzameld. Als je het geluk hebt gehad om alle kampioenschapsringen in een seizoen te verzamelen, verdien je de MyTEAM Limited-hoofdprijs van dat seizoen. Die hoofdprijs zal een zéér hoogwaardige kaart zijn die al je toekomstige tegenstanders direct jaloers maakt. En laten we wel wezen: deze kaart zal de CPU in Triple Threat-wedstrijden met de grond gelijkmaken! Voor iedereen die één of een aantal van de kampioenschapsringen in een seizoen heeft verzameld, hebben we ook verschillende prijzen op basis van hoeveel je er hebt verdiend!

Nog één dingetje hier. Om aan te geven welke spelers in aanmerking komen voor het huidige MyTEAM Limited-weekendevent, wordt bij de betreffende spelers een sticker van een kampioenschapsring afgebeeld gedurende het event. Deze stickers verschijnen zowel op de kaarten in je collectie als op de kaarten in het Veilinghuis. Wanneer je een selectie maakt in het speltype MyTEAM Limited, hebben we daarnaast een filter toegevoegd aan de selectiemaker die uitsluitend spelers weergeeft die in aanmerking komen voor het event. Dat maakt het nog makkelijker om je beste team samen te stellen! En voor de sluwere lezers onder ons: er gaat elk weekend zeker vraag zijn naar de beste spelers die in aanmerking komen voor het huidige event. Speel in op de markt. Goedkoop kopen, duur verkopen!

Al met al vermaak ik me opperbest met MyTEAM Limited. Het is een verademing voor online multiplayer. Eigenlijk staat iedereen op gelijke voet qua regels en komt het echt aan op het samenstellen van een team dat aansluit op jouw vaardigheden met de controller. Ik weet zeker dat iedereen zich later dit jaar zal vermaken met Limited!

 

MyTEAM Unlimited 2.0

MyTEAM Unlimited werd geïntroduceerd in NBA 2K19 en werd vrijwel direct het populairste speltype in MyTEAM. In NBA 2K21 ondergaat Unlimited een nieuwe evolutie. Dit jaar bestaat Unlimited uit 9 leagues die je moet uitspelen voor je de top kunt bereiken!

Elke league in MyTEAM Unlimited 2.0 bestaat uit maximaal 12 wedstrijden. Om door te gaan naar de volgende league, moet je een bepaald aantal wedstrijden winnen in je huidige league. In de eerste league hoef je bijvoorbeeld maar 3 van de 12 wedstrijden te winnen om door te gaan. Zodra je die derde overwinning binnen hebt, ga je automatisch door naar de volgende league. Je hoeft de resterende wedstrijden voor die league niet te spelen. Naarmate je hogerop komt in de leagues, zul je meer en meer moeten winnen om verder te komen. Om je scherp te houden moet je, als je niet genoeg wedstrijden hebt gewonnen om door te gaan naar het volgende niveau, nog steeds een bepaald aantal wedstrijden (van de 12) winnen om op je huidige niveau te blijven!

Als je goed genoeg bent om het hoogste niveau te bereiken, het Galaxy Opal-niveau, staat je een exclusieve prijs te wachten mits je alle 12 de wedstrijden kunt winnen in die laatste league. Het zal niet makkelijk zijn, maar het wordt de moeite waard. En terwijl je voortgang maakt in de leagues, voltooi je ook seizoensgebonden agenda's om kostbare XP te verdienen die je seizoenniveau bevordert en uiteindelijk ook naar een prijs leidt! Elk seizoen resetten we iedereens voortgang in MyTEAM Unlimited (zoals we eigenlijk ook deden aan het begin van elke maand in NBA 2K20) en introduceren we een nieuwe hoofdprijs waar je dat seizoen naartoe kunt werken.

De interne feedback over MyTEAM Unlimited 2.0 is erg positief geweest. De eerste leagues geven je de mogelijkheid om je selectie en strategie aan te scherpen voordat je de hogere leagues betreedt, waar je veel meer moet winnen tegen betere tegenstanders. Met MyTEAM Limited en MyTEAM Unlimited geven we je meer mogelijkheden dan ooit om jezelf te bewijzen in NBA 2K21!

 

The Exchange

Ik zal eerlijk zijn: deze functie heeft zo'n dertien verschillende namen gehad tijdens de ontwikkeling. Ik had minder moeite met de namen van mijn kinderen dan toezien hoe deze naam tot stand kwam. Altijd als ik dit dilemma tegenkom tijdens ontwikkeling, weet ik dat we iets bijzonders hebben. Het betekent bijna altijd dat de functie met liefde is samengesteld door het team en dat zelfs het simpelste onderdeel, een naam verzinnen, meerdere vergaderingen nodig heeft om te zorgen dat elk detail precies de juiste snaar raakt.

The Exchange is nieuwe in NBA 2K21 en stelt je in staat om je kaarten in te wisselen of ruilen tegen geweldige prijzen! MyTEAM krijgt dit jaar elk seizoen nieuwe Exchanges om te verzamelen en voltooien, zodat je exclusieve kaarten kunt verdienen die alleen hier beschikbaar zijn. Reken maar dat sommige kaarten die je hier krijgt echt exclusief zijn. De kwaliteit van de beloning zal bepalen hoeveel moeite nodig is om de Exchange te voltooien. Een Exchange kan bijvoorbeeld vragen dat je een Western Conference PG van 90 of hoger en een Eastern Conference PG van 90 of hoger inruilt om een speler van een hogere beoordeling te verdienen. Het systeem is ontzettend flexibel en maakt het voor ons mogelijk om Exchanges te maken die gericht zijn op de nieuwste spelers én de meest toegewijde en fanatieke spelers.

Sommige kaarten zullen er zelfs op het eerste gezicht behoorlijk saai uitzien, maar stiekem hebben we plannen waardoor ze in de toekomst van onschatbare waarde gaan zijn (kuch MyTEAM Limited kuch, dat heb je niet van mij). We zullen zelfs simpelere Exchanges toevoegen in het midden van een seizoen waarmee je een aantal Silver/Gold contracten kunt inwisselen voor een Diamond contract. Of een Diamond paar schoenen (even terzijde: er zijn echt zóveel unieke Diamond schoenen in de game dit jaar)!

The Exchange is een nieuwe functie in NBA 2K21 die het mogelijk maakt om bepaalde kaarten die je niet meer nodig hebt in te wisselen voor kaarten die onmisbaar zullen zijn in je selectie. In dit voorbeeld van een Exchange kun je een verzameling kaarten inruilen tegen een Pink Diamond Bob Cousy!

Het leukste aan deze functie vind ik dat het nog een mogelijkheid biedt om kaarten uit je verzameling te gebruiken waar je in NBA 2K20 niks mee deed. Dankzij MyTEAM Limited en The Exchange moet je echt goed nadenken voordat je besluit dat je een kaart niet meer nodig hebt omdat die niet meer in je 'beste' selectie past. MyTEAM Limited heeft geen 'beste' selectie, en je weet maar nooit wat we precies gaan doen in The Exchange!

 

Aanpassen met badges

Het was een jaartje afwezig in NBA 2K20, maar de mogelijkheid om je spelers aan te passen met unieke badges is weer terug in NBA 2K21! Ik zal eerlijk zijn, ik heb deze functie echt gemist vorig jaar. Het vinden van de allerbeste kaart en hem vervolgens helemaal personaliseren zodat hij beter op je speelstijl aansluit is gewoon iets speciaals.

Voor lezers die de MyTEAM-ervaring nog niet kennen en dit misschien niet begrijpen: er zullen badgekaarten beschikbaar zijn in MyTEAM waarmee je badges op spelers kunt toepassen en upgraden. Als je bijvoorbeeld een kaart hebt zonder Clamps (en als de speler daarvoor in aanmerking komt) kun je de Clamps-badgekaart toepassen op je speler. Dit is een fantastische manier om je team meer aan te passen dan ooit tevoren!

Er zijn een paar wijzigingen en verbeteringen geweest sinds de laatste keer dat je deze functie zag. Badgekaarten zullen beschikbaar zijn in Bronze, Silver, Gold en Hall of Fame (o ja!). Om een speler te upgraden moet je eerst de Bronze versie van de badge toepassen. Om naar Gold te upgraden, moet je vervolgens de Silver versie van de badge toepassen voordat je de Gold versie van de badge toevoegt. Hall of Fame-badges zullen zeer zeldzaam zijn, en voornamelijk verkrijgbaar zijn door middel van prijzen en het spelen van de game (je gaat ze bijvoorbeeld zeker tegenkomen als seizoenniveau-beloningen). Iedereen die bekend is met de game weet hoe krachtig de juiste Hall of Fame-badge kan zijn! Een andere wijziging, en dit is een belangrijke, is dat we gaan beperken welke badges op spelers toegepast kunnen worden op basis van hun archetype/speelstijl. Het is niet echt logisch om een Brick Wall-badge toe te passen op Steph Curry, toch?

Maar welk effect gaat dit hebben op de next-gen versie van de game? Zoals je vast al hebt gehoord en gelezen, zijn we een compleet unieke ervaring aan het opbouwen voor next-gen, en de game ziet er fenomenaal uit! Gameplay is behoorlijk anders in de next-gen versie van de game vergeleken met de versie voor de huidige generatie. Daarom zullen er een aantal nieuwe en gewijzigde badges zijn in de next-gen versie van de game. We hebben een mapping opgesteld die je badges van de huidige generatie omzet naar next-gen tegenhangers. Als je dus upgradet naar de next-gen versie van onze game, blijven je aangepaste badges voortbestaan, maar dan net iets anders/beter!

Evolution-kaarten komen echter niet in aanmerking voor aanpassingen, want we hebben iets nieuws bedacht voor Evo-kaarten wat jullie echt leuk gaan vinden.

 

Aanpasbare Evolutions

Evolution-kaarten waren duidelijk een van onze beste toevoegingen aan de NBA 2K20 MyTEAM-ervaring. De mogelijkheid om kaarten te bemachtigen en in niveau te verhogen gaf veel voldoening. Zo konden spelers moeite in hun collecties steken om ze sterker te maken. Evolution-kaarten zijn terug in NBA 2K21 en beter dan ooit!

In NBA 2K21 krijg je meer controle over hoe sommige Evolution-kaarten evolueren als ze in niveau stijgen. We introduceren namelijk het concept van vertakkingen in het evolutieproces! Als je een Evo-kaart hebt die een bepaald niveau bereikt, maak je een keuze tussen twee badges die je wilt toevoegen aan de kaart in kwestie. Laten we een echt voorbeeld gebruiken om hier dieper op in te gaan. Spoiler: de enige echte Shaquille O’Neal is dit jaar een van onze Starter Pack-opties (je kunt er dus voor kiezen om met een gratis Shaq-kaart te beginnen in 2K21!) Een van zijn evolutieniveaus biedt je de keus tussen Rebound Chaser (verbeterde rebound-vaardigheid) en Rim Protector (betere vaardigheid om schoten te blocken). Dat is een lastige keus. Wil je dat Shaq een betere rebounder wordt, of een groter gevaar bij de basket? De vereisten om de badge te upgraden worden bijgewerkt op basis van de badge die je besluit na te streven.

Evolution-kaarten zijn terug en beter dan ooit! In NBA 2K21 krijg je meer controle over hoe sommige Evolution-kaarten evolueren als ze in niveau stijgen. Verbeter je Shaqs rebound-vaardigheden of zijn vaardigheid om schoten te blocken? Jij bepaalt!

Dit betekent dat niet alle volledig geëvolueerde Evolution-kaarten identiek zullen zijn in NBA 2K21, en dat vind ik helemaal geweldig. MyTEAM is een speltype dat om fantasieën draait. Om keuzes en aanpassingen. De toevoeging van aanpasbare Evolutions aan de game brengt ons een stap dichter bij het onderscheiden van spelerselecties en biedt nog een middel om je team de overhand te geven op het veld. Ik kan niet wachten om te zien welke keuzes jullie allemaal gaan maken dit jaar. We hebben een paar sluwe ideeën gepland!

 

Ascension

In de afgelopen paar jaar hebben we ons best gedaan om jullie steeds meer te belonen met steeds betere prijzen. Dan denk ik aan de vallende bal, de grote wijzigingen in hoe Locker Codes werken en hoe vaak ze voorbijkomen, dagelijkse inlogbeloningen, aan het prijzenrad draaien als je inlogt op iedere dag van de week, de Triple Threat-prijzenladder, de Triple Threat-kluis enzovoorts. Niet élke prijs kan iets zijn waarvan je mond openvalt, ik denk dat we dat allemaal wel begrijpen. Maar als je iets verdient wat je team compleet kan veranderen, dan is dat misschien wel het beste gevoel dat er is.

In NBA 2K21 voegen we een nieuwe prijzenmechanisme toe dat we Ascension noemen. Het principe is vrij eenvoudig. Er zijn drie verticale niveaus aan prijzen beschikbaar. Elk niveau bevat een aantal kaarten dat je kunt omdraaien om een prijs te onthullen. Elk niveau bevat een kaart die je, als hij wordt omgedraaid, een niveau omhoog laat gaan. Als je het derde niveau bereikt, kun je een hoofdprijskaart vinden. Als je die kaart weet te vinden en omdraait, ontvang je een kaart van een zéér hoog niveau, helemaal gratis en voor niks! Ascension is deel van ons seizoenprogramma in NBA 2K21. Dat betekent dat de hoofdprijskaart elk seizoen wordt bijgewerkt naar een nieuwe must-have speler!

Oké, maar wat is het addertje onder het gras? Er is altijd een addertje! De truc is dat je een beperkt aantal keer mag kiezen. Je moet de Ascension-kaarten (dat zijn de kaarten die je naar het volgende verticale niveau laten gaan) en de hoofdprijskaart vinden voordat je keuzes op zijn. Om je een handje te helpen, beloont een aantal van de kaarten je met extra keuzes, om te zorgen dat ze niet opraken. Het zal vrij moeilijk worden om de seizoenprijs te winnen in Ascension, maar het leuke aan deze game vind ik dat je bijna altijd wel íets verdient wat de moeite waard is. Misschien zijn dat MyTEAM Points, een paar Tokens of zelfs een gratis pak kaarten. Alles wat je verdient met het omdraaien van kaarten mag je houden, wat er ook gebeurt!

Woorden kunnen je niet het hele plaatje geven. Laten we een screenshot bekijken om te zien hoe Ascension eruitziet, zodat je beter kunt begrijpen wat hier gebeurt:

Welkom bij Ascension! In dit nieuwe prijzenmechanisme in NBA 2K21 kun je kaarten omdraaien en de prijs in ontvangst nemen die erop staat afgebeeld. Zo simpel is het! Bepaalde kaarten laten je doorgaan naar een hoger niveau kaarten. Als je de hoofdprijs weet te vinden in het derde niveau kaarten, word je beloond met de Ascension-speler van het seizoen. Dit zal een van de beste kaarten zijn in MyTEAM. Veel succes!

In de afbeelding kun je de seizoenprijs linksboven zien en mijn resterende keuzes linksonder. Bij de volgende kaart die ik omdraaide, kreeg ik een 2x MTP-vermenigvuldiger. De kaart daarna gaf me 500 MTP. Dankzij de actieve 2x vermenigvuldiger heb ik 1000 gratis MTP in de wacht gesleept, naast al het andere wat ik nog kan verdienen. Makkelijk, leuk en gewoon nog een manier voor ons om jullie te belonen voor jullie prestaties in NBA 2K21! Ga voor die hoofdprijs, vrienden! O, wil je weten wat de hoofdprijs gaat zijn voor seizoen 1? Wat dacht je van een Pink Diamond kaart? Als je de seizoenniveau-prijs, de Unlimited-prijs, de Limited-prijs, de Triple Threat Offline-prijs en de Ascension-prijs bij elkaar optelt, zie je al snel hoeveel goede kaarten je kunt verdienen door gewoonweg het speltype te spelen en je vaardigheden op de controller te laten zien. Succes allemaal!

 

IDOLS Series-verzameling

Ik wil even een zijweggetje nemen om de aandacht te vestigen op dé premium collectie die je zult nastreven in de loop van NBA 2K21's MyTEAM. Vorig jaar was het de beurt aan de PRIME Series, die het stokje had ontvangen van de 20th Anniversary Collection in 2K19. Dit jaar wordt het stokje doorgegeven aan iets wat we de IDOLS Series noemen.

De IDOLS Series, zoals de naam misschien al aangeeft, bevat een paar van de meest memorabele spelers uit de NBA, met een goede mix van heden en verleden. Dit zijn de spelers waarmee je alle posities in je selectie wilt opvullen, want dit zijn over het algemeen de beste kaarten in het speltype op het moment dat ze uitkomen.

De IDOLS Series maakt zijn debuut in september en bevat de eerste Pink Diamond die je kunt krijgen in NBA 2K21! Onze eerste IDOL ontbrak in NBA 2K20, maar we zijn blij dat hij dit jaar terug is. Sterker nog: volgende maand! De gehele collectie zal verspreid worden over 15 releases. We splitsen deze 15 releases op in Series I (5 kaarten), Series II (5 kaarten) en Series III (5 kaarten). Wanneer je alle 5 IDOLS-kaarten in één Series hebt verzameld, ontgrendel je de beloning voor de volledige collectie van die Series. Door Series I van de IDOLS Series te voltooien, word je beloond met een Galaxy Opal-kaart die je selectie op zijn kop zal zetten! Dat wil je dus echt niet missen!

 

Andere hoogtepunten

Er is dit jaar zoveel door het team toegevoegd. Ik heb een paar van die toevoegingen uitgekozen waarvan ik vind dat ze wat extra aandacht mogen krijgen. Laten we meteen verder gaan.

 

MyTEAM-promopacks

Voor degenen die een exemplaar van NBA 2K21 pre-orderen hebben we een aantal zeer coole packs. De Standard Edition van NBA 2K21 geeft je recht op 10 gratis promopacks. Deze worden één pack per week uitgedeeld. Als je besluit om de Mamba Forever Edition aan te schaffen, heb je recht op 40 promopacks. Je ontvangt de eerste 10 op de eerste dag dat je speelt, en dan 3 per week in de daaropvolgende 10 weken. Maar wat zit er in deze promopacks? Elk pack geeft je een NBA-speler om aan je team toe te voegen. Daarnaast zitten er zeldzame vondsten in deze packs die onder de beste kaarten in de game vallen ten tijde van de release! Een kaart waar ik de laatste tijd veel mee speel is Diamond DeMarcus Cousins. Iedereen kan wel een beetje Boogie gebruiken, toch? Mijn punt is dat je deze packs zeker niet over het hoofd moet zien. Ze geven je niet alleen een speler per pack, maar bieden ook kans op een van de beste kaarten in de game ten tijde van release!

Je kunt NBA 2K21 trouwens hier pre-orderen: https://nba.2k.com/buy/

 

Signature Challenges

Signature Challenges zijn een nieuwe soort uitdagingen die we toevoegen aan de NBA 2K21-beleving. Ze komen niet vaak voor, maar als ze opduiken, gaan ze zeker de moeite waard zijn om te spelen.

Elke NBA-speler heeft wel een memorabele ervaring gehad in de loop van zijn carrière. Misschien is dat de eerste keer dat ze een NBA-veld opliepen en een vreemde wereld betraden die ze wilden veroveren. Misschien is het die bloedstollende wedstrijd in de NBA-finale waarmee ze hun eerste NBA-titel wonnen. Of misschien is het een van de talloze dingen die tussen die twee grootse momenten plaatsvond.

Signature Challenges vertellen de verhalen van de meest memorabele wedstrijden van je favoriete NBA-spelers, zowel uit het heden als het verleden. Het leuke hieraan is dat ze niet door ons worden gekozen, maar door de spelers zelf! Je krijgt dus gewoon de mogelijkheid om deze memorabele wedstrijden te spelen door de ogen van de beste NBA-spelers uit het heden en verleden.

Bij de release hosten we één Signature Challenge, en wie is er nou beter geschikt dan onze cover-atleet Damian Lillard! Misschien denk je: eitje. Op 20 januari van dit jaar ging Dame helemaal los met een franchise-record van 61 punten, waaronder een persoonlijk record van 11 driepunters. Met deze wedstrijd werd Lillard de eerste speler in de geschiedenis van de NBA met meer dan 60 punten en meer dan 10 driepunters in een wedstrijd. Een werkelijk ongelofelijke presatie. Maar nee, dat is het niet.

Op 24 april vorig jaar hadden de Blazers een serievoorsprong van 3-1 op de Thunder in de eerste ronde van de playoffs. In de laatste secondes van de vijfde wedstrijd gooide Lillard de bal van 11 meter over Paul George in het net, net toen de tijd om was. Thunder werd verslagen en de Blazers gingen door naar de volgende ronde. Als je geen idee hebt waar ik het over heb, dan moet je dit zeker even kijken: https://www.youtube.com/watch?v=HMm5NtXLVDY. Waarom nam Damian dat schot van zo ver weg? In zijn eigen woorden aan ons: “Ik wilde gewoon het laatste woord hebben.” Niemand kan betwisten dat hij wel degelijk het laatste woord had die avond! En met zijn eigen woorden wordt dit je eerste Signature Challenge in NBA 2K21. Dit wordt een leuke. En in de loop van het jaar hebben we nog meer van dit soort momenten van verschillende spelers. Geniet ervan!

 

Doelentracker

Soms hoor je een bedrijf zeggen dat ze een functie hebben toegevoegd voor 'quality of life'. In NBA 2K21 is dat precies wat de doelentracker is. MyTEAM-spelers krijgen dit jaar een hoop te doen. Je krijgt bergen seizoenagenda's voorgeschoteld die je allemaal tegelijk nastreeft (punten scoren met die speler, zoveel wedstrijden winnen in dit speltype, 9 driepunters scoren met een Sapphire, etc.). Met deze nieuwe functie kun je tot 9 seizoenagenda's of dynamische doelen naar keuze selecteren. Vervolgens kun je de geselecteerde agenda's/doelen bijhouden en bekijken wanneer je een offline wedstrijd start in MyTEAM, om je eraan te herinneren wat je wilde bereiken in de huidige wedstrijd.

Je hoeft dus niet meer te onthouden hoeveel punten je ook alweer moest scoren met Klay Thompson. Nu kun je het instellen en bijhouden terwijl je de volgende wedstrijd begint. Deze functie bevalt me echt enorm in NBA 2K21. Volgens mij kunnen we in de toekomst nog meer doen om dit nog nuttiger te maken voor jullie. Binnenkort meer hierover!

 

Donkere materie

Astrofysische observaties geven aan dat het bekende universum voor maar liefst 85% uit donkere materie bestaat, maar het is nog nooit direct waargenomen. Misschien komt daar nog verandering in...

 

Holografische bal

In NBA 2K20 streefden velen van jullie die ongrijpbare Fire Ball na. Die was niet makkelijk te bemachtigen, en dat was ook de bedoeling. Het doel was om een exclusieve club spelers te vormen die de bal hadden verdiend. In NBA 2K21 introduceren we een holografische basketbal in de game. Misschien denk je, wat is een holografische basketbal? Ik raad je sterk aan om die twee woorden even te googelen. De bal ziet er fantastisch uit in de game en knalt gewoon van het scherm. Ik ga hem hier niet onthullen met een screenshot, sorry! Maar een ding is zeker: je tegenstanders gaan ontzettend jaloers zijn als je de sportzaal binnenloopt met een holografische basketbal. Hou je ogen open voor deze bal later in het jaar!

 

NBA 2K21 MyTEAM begint NU

We hebben een speciale MyTEAM Moments Challenge gelanceerd in NBA 2K20. Deze is live tot vrijdag 28 augustus en spelers die de uitdaging voltooien verdienen meteen 21 Tokens in NBA 2K20. Bovendien verdien je óók nog eens een gratis MyTEAM-pack dat op 4 september op je ligt te wachten in NBA 2K21! Ik ga de inhoud van dit pack niet verklappen, maar ik zal wél vertellen dat er geen spelers in zitten... en dat je hem zeker wilt hebben! Zorg dus dat je dit niet misloopt!

Voor meer informatie over deze uitdaging kun je terecht op onze officiële MyTEAM Twitter-account: https://twitter.com/nba2k_myteam. Ik raad je zeker aan om ons te volgen. Hier krijg je namelijk de laatste MyTEAM-nieuwtjes, content-releases, seizoen-informatie en Locker Codes!

 

Afsluitende gedachten

In veel opzichten zie ik NBA 2K19 als de wedergeboorte van MyTEAM zoals we het nu kennen. Het had een hoop nieuwe functies die de basis vormden voor wat we tegenwoordig hebben. NBA 2K20 zette dit op geweldige wijze voort en voegde belangrijke functies toe. NBA 2K21's MyTEAM is voor mij het bewijs dat het ontwikkelingsteam nu echt in topvorm is; de functies van dit jaar spreken voor zich. Nieuwe speltypen. Nieuwe ideeën. En nieuwe manieren om spelers het hele jaar te vermaken.

Ik ben zelf deel van een aantal verschillende game-community's. Dat geldt volgens mij voor velen van ons. Wat jullie, onze MyTEAM-community, dit ontwikkelingsteam bieden is van onschatbare waarde. We houden elkaar eerlijk, en dat is voor mij ontzettend belangrijk voor de ontwikkeling van dit speltype op de lange termijn. En we zullen nooit stoppen met het ontwikkelen van dit speltype. Onze implementatie van seizoenen dit jaar gaat je precies laten zien wat ik bedoel.

Ik wil iedereen hier bij Visual Concepts van harte bedanken die aan MyTEAM in NBA 2K21 heeft gewerkt. Jullie harde werk staat op het punt om miljoenen te vermaken! Het was een wilde rit. Werken op kantoor. Werken vanuit huis. Werken vanuit ergens anders. Angst voor COVID. Kinderen en huisdieren in de hoofdrol tijdens meetings. Ik zal dit jaar nooit vergeten. Ondanks alles zijn we keihard blijven werken, en dat is te zien!

Vrienden, tot de volgende keer. Namens iedereen hier bij Visual Concepts, bedankt voor jullie aanhoudende steun. We hoeven nog maar een paar weekjes te wachten op NBA 2K21. We kunnen niet wachten tot jullie de game kunnen spelen!

 

Erick Boenisch

GERELATEERDE
REPORTS
NBA 2K21 MyTEAM Season 9 Courtside Report
Meer info