NBA 2K23

NBA 2K23: Season 1

Est. Read Time11 minutes, 18 seconds
NBA 2K23 is hier - neem je de uitdaging aan? We duiken meteen in de actie in Season 1, vol met nieuwe beloningen, missies en meer!

NBA 2K23 is hier - ben je klaar voor de uitdaging? De afgelopen maanden hebben we een tipje van de sluiter opgelicht van de vele features en gameplay verbeteringen in de nieuwste versie van de NBA 2K franchise. Spelers die de Championship Edition* of NBA 2K23 kopen kunnen 10 procent meer XP verdienen in de City, op de G.O.A.T. boot en in MyTEAM. Zorg ervoor dat je klaar bent voor je opmars naar niveau 40 zodra NBA 2K23 uit is!

Season Roadmap

Iedere zes weken start er een nieuw seizoen in NBA 2K23. Ieder seizoen maakt gebruik van een tier-systeem, waarbij je jezelf kunt opwerken door het verdienen van XP door Quests. Door een niveau te stijgen maak je kans op nieuwe beloningen en wanneer je level 40 bereikt verdien je een speciaal voertuig. Of je nu een New Gen of Current Gen speler bent, er wachten heel veel beloningen en content op je in de City (PlayStation®5, Xbox Series S|X) en aan boord van de G.O.A.T. boot (PlayStation®4, Xbox One, Nintendo Switch, PC). Je hebt lang genoeg moeten wachten, het is tijd om te delen wat je kunt verwachten tijdens het eerste seizoen van NBA 2K23.

*Championship Edition (Digitaal) alleen beschikbaar als pre-order. De Championship Edition (fysiek) zal beschikbaar zijn in geselecteerde regio's en bij geselecteerde retailers, zolang de voorraad strekt. Pre-order om verzekerd te zijn van een exemplaar. Niet beschikbaar op Nintendo Switch.

MyCAREER

NBA 2K23 bouwt verder aan de steeds evoluerende gameplay en ongeëvenaarde authenticiteit door het creëren van een levensechte simulatie in MyCAREER. Wanneer je de eerste stap zet in de City of aan boord van de G.O.A.T. boot, zie je onmiddellijk de schitterende en unieke omgeving, van nieuwe activiteiten tot gebouwen en uitzichten, het opnieuw ontwikkelde MyCAREER universum is klaar om te worden ontdekt.

NEW GEN: ONTDEK EEN BRUISENDE STAD

Golf Cart

Vanaf je eerste stap in de City ben je meteen verbonden met je omgeving. NBA 2K23 heeft een metrolijn waarmee je van punt A naar punt B kunt, waardoor belangrijke gebieden gemakkelijker te bereiken zijn en je eenvoudig door de stad kunt reizen. Er zijn ook nieuwe Affiliation zones die voelen als compleet gescheiden werelden.

Als je dit seizoen van Level 1 naar Level 40 gaat, dan verdien je een vierzits golfwagentje. Je hebt geen tee time nodig om door de stad te schieten en met vrienden in stijl te cruisen. Voordat je het golfwagentje verdient, kun je het beste eerst werken aan andere beloningen als Skill Boosts, Emote Packs, banners en meer. Alle beloningen verdien je door het opbouwen van XP, dat je krijgt door het winnen van games, naast het voltooien van Quests.

CURRENT GEN VAART UIT: NIEUWE QUESTS, NIEUWE NPC INTERACTIES

Welkom op de G.O.A.T. boot, een luxueus vaartuig dat is gebouwd met wijdere paden, liften voor snel reizen en “Showers” om vliegensvlug van server te wisselen. De liften zijn een efficiënte manier om te teleporteren naar belangrijke plekken en kunnen ook worden gebruikt voor evenementen uit de kust. Daarnaast kun je gebruik maken van Squad Travel, zodat je samen met je crew kunt reizen. Bij het gebruik maken van het nieuwe blueprint, adviseren we je NPC's en Quests te zoeken rondom het schip, zodat je de lay-out van de G.O.A.T. boot leert kennen.

We hebben een handvol verbeteringen doorgevoerd aan het Quest-systeem dit jaar, om de RPG ervaring te verbeteren. NPC's bieden meer gevarieerde Quests, compleet nieuwe dialogen en een sterker gevoel van authenticiteit. Je moet de interactie aangaan met NPC's om Quests te ontvangen, de dagen dat ze automatisch werden toegekend in de Quest Journal zijn voorbij. Daarnaast zijn NPC AI Rival Quests een compleet nieuwe vorm, waardoor je NPC's treft met een verhaal. De Rival Quests leiden tot een 1v1 match-up met de belangrijkste NPC's die je bent tegengekomen in de game.

Het einddoel blijft hetzelfde, maar er is een veelvoud aan manieren waarop je de finish kunt bereiken. Als je level 40 weet te bereiken op de G.O.A.T. boot, dan kun je door de gangen vliegen met behulp van een hoverbike. Zoek interactie met NPC's en kijk waar je uitkomt.

MyTEAM

Nieuwe kaarten en game modi, verbeterde toegankelijkheid, meer customization mogelijkheden en eindeloze line-up combinaties wachten in MyTEAM dit jaar. De iconische modus is verbeterd voor 2K23 door het verwijderen van contracten, toevoegen van Triple Threat Online: Co-Op en het updaten van alle features die je kent en waar je van houdt, plus nog veel meer! In de MyTEAM Courtside Report kun je alle details en aanpassingen tot in detail terugvinden, maar we delen hieronder graag wat meer over wat je kunt verwachten in Season 1.

TEAM UP IN TRIPLE THREAT ONLINE: CO-OP

Triple Threat Online Co-Op

Triple Threat Online: Co-Op* debuteert in NBA 2K23, waardoor spelers kunnen linken met vrienden op hetzelfde platform voor Co-Op 3v3 online games in de verschillende variaties. Dit is voor het eerst in de NBA 2K-franchise, een toevoeging waar de community al lang om vraagt. Deze modus komt met een paar opties: Party mode, Co-Op mode en Competitive mode.

Party mode stelt je in staat te spelen op jouw manier, of het nu 1 tegen 3, 2 tegen 2, etc. is, je kunt spelen in elke configuratie die je wilt, om de bragging rights in je vriendegroep te verdienen. In Co-Op kun je het samen met één of twee vrienden opnemen tegen AI tegenstanders. Door te winnen klim je op de MyTEAM beloningsladder waardoor je ieder seizoen prijzen kunt pakken waarmee je jouw Trophy Case collecties kunt aanvullen, je spelerskaarten kunt verbeteren met Diamond Shoe colorways en een exclusieve Hall of Fame Option Pack kunt krijgen voor 250 gewonnen partijen in Season 1. Als laatste kun je het in Competitive mode opnemen met één of twee vrienden tegen andere spelers. Na iedere winst kun jij en je teamleden een zeldzame beloning krijgen inclusief packs en de wekelijkse Takeover reward spelers!

Over het algemeen ondersteunt de modus twee tot zes spelers in player-locked gameplay. Ga op zoek naar succes op het veld en stapel beloningen op tijdens je spel. Je zult zien dat er steeds nieuwe content verschijnt gedurende het jaar en ieder seizoen.

*Triple Threat Online: Co-Op niet beschikbaar op Nintendo Switch

SEASONAL KAARTEN EN TOFFE BELONINGEN

Scottie Pippen Card

De MyTEAM kaartenbibliotheek is de meest uitgebreide en gevarieerde van alle NBA 2K games ooit. Met Michael Jordan op de cover, begin je met zijn iconische Chicago Bulls teamleden, in het eerste seizoen van NBA 2K23 als reward kaarten op weg naar level 40 Pink Diamond Scottie Pippen. Tijdens de eerste zes weken van 2K23 heb je de mogelijkheid om mede Bulls spelers Steve Kerr, Toni Kukoč, Horace Grant en meer toe te voegen aan je collectie. En begin het jaar met voormalig tweevoudig MVP en 2021 Finals MVP Giannis Antetokounmpo als de level 1 beloning, om je My TEAM reis te starten.

Om MyTEAM origneel te houden, hebben we een roulerende basis kaartenset toegevoegd in iedere nieuwe set kaarten. Iedere twee weken introduceren we een nieuwe set kaarten, inclusief speciale “Select” versies. Season 1 bevat acht collecties met Amethyst en Diamond Collection Complete beloningskaarten bij iedere drop! Verzamel bij de lancering de twee collecties - die uit 15 kaarten bestaan - uit Vol. 1 voor Amethyst collectie beloningskaarten, Kevin Love & Chris Mullin. Plus, 10 van de 15 “Select” spelers zullen beschikbaar zijn en je kunt op 23 september je collectie compleet maken met de release van Vol. 2.

Je kunt ook op zoek gaan naar Takeover Diamond Lamar Odom, die beschikbaar zal zijn op diverse manieren: beide Triple Threat en Unlimited Vaults, Triple Threat Online, Triple Threat Online: Co-Op Competitive, de Clutch Time Wheel Spins, de hoofdprijs in Draft’s Ascension boards en the Wheel, voor zeven dagen per week inloggen. Een week lang zullen we iedere dinsdag en vrijdag nieuwe Takeover reward spelers beschikbaar stellen.

Als laatste: de collector beloningen zijn terug met meer dan 75 niveaus. Het werkt simpel: door het verzamelen van spelerkaarten klim je op de ladder om beloningen te ontgrendelen. Door meer spelerskaarten te verzamelen stijg je in de ranglijst van verzamelaars en krijg je exclusieve shirts, velden en meer. Om te beginnen verzamel je in totaal 30 spelerskaarten om de Big Diesel, Sapphire Shaquille O’Neal toe te voegen aan je collectie.

Bill Walton | Domination

DOMINEER IEDER TIJDPERK

We weten dat jullie het te gek vinden dat Threat Online: Co-Op is toegevoegd, maar er zijn heel veel redenen om enthousiast te zijn over Domination dit jaar. Om te beginnen, de klassieke 5v5 modus trapt het 2023 seizoen af met vijf sets van 33 games, over het gehele huidige NBA landschap, de gouden eeuw van basketbal de, Modern Age, kampioenschappen en de All-Time teams voor iedere franchise. Als beloning voor het voltooien van iedere Domination tier, ontvang je Amethyst Julius Randle, Diamond Mike Bibby, Diamond Bill Walton, Diamond Mitch Richmond en Pink Diamond John Havlicek! Als je alle 99 sterren hebt verzameld, zul je alle eerdergenoemde spelers krijgen, maar er is een nieuwe manier om sterren te krijgen dit jaar. Om de volledige beloning te ontvangen, moet je je tegenstander verslaan met een bepaalde puntenmarge. Winnen is niet genoeg, je moet het op een manier doen die alle twijfel wegneemt.

KRIJG JE TROPHY CASE VOL

Je route naar de eerste Galaxy Opal en Dark Matter spelers wacht op je met de Trophy Case. Iedere NBA-franchise heeft zijn eigen prestaties, in de vorm van 15 Event kaarten. De zeldzaamste voor iedere team is de Centerpiece Trophy, die je vindt in het midden van iedere collectie. Om deze kaart te verdienen in Season 1, moet je 250 keer winnen in Triple Threat, de 100 beloningen na winst pakken in Clutch Time of Clutch Time Online, netto 100 keer winnen in Triple Threat Online of de eerste Prestige’s Dark Matter tier voltooien in Unlimited. Deze prestaties leveren je een kaart op om een Centerpiece Trophy Option Pack te ontgrendelen van de  Exchange; hier kun je kiezen welke Centerpiece Trophy kaart je wilt.

Deze Trophy Case collecties leiden tot een krachtige Pink Diamond beloningsspeler, één voor elk NBA team. Door een volledige divisie van deze Pink Diamond spelers te verzamelen, krijg je de eerste Galaxy Opal spelers in MyTEAM. In toekomstige seizoenen word je door het verzamelen van 3 Galaxy Opal spelers uit een conferentie beloond met een Dark Matter speler en de twee Dark Matter spelers worden beloond met de laatste beloning, Dark Matter Larry Bird.

Zoek dus in Season 1 beloningspacks waarmee je recht hebt op Trophy Case kaarten. Maak je ‘23 NBA:Series 1 collecties compleet met tokens en verdien de 3-ster beloningen in de Current Domination tier om meer Trophy Case kaarten te verdienen. En houd je ogen open voor nieuwe Agenda Group beloningen gedurende het seizoen voor andere zeldzame Trophy Case beloningspacks en Option Packs.

DAAG GROOTHEDEN UIT IN MyTEAM

NBA 2K23 is het jaar van Michael Jordan en we zijn trots op het feit dat we hem op de cover hebben van de Championship Edition, Michael Jordan Edition, in de Jordan Challenge en met onze MyTEAM Signature Challenge. De Signature Challenge keert terug uit NBA 2K22, maar draait om de voormalige Chicago Bull in Season 1. Neem het op tegen Jordan, Magic Johnson, Scottie Pippen, James Worthy en Hakeem Olajuwon voor een Diamond Jordan Shoe Colorway, shoe boosts en een Hall of Fame Badge.

Tijdperken zijn van groot belang in NBA 2K23; of het nu gameplay, commentaar of beelden zijn, het voelt alsof je zelf aanwezig was om Jordan live te zien spelen. Sommige uitdagingen maken gebruik van tijdperk specifieke presentaties en regels om de fysieke elementen van dat tijdperk na te bootsen. Voor de PlayStation®5 community heb je exclusieve toegang tot Activity Challenges, waarover je hiermeer te weten kunt komen.

Season 1 is nog maar het begin voor NBA 2K23’s MyTEAM. Met nieuwe modi om te ontdekken, beloningen om te verdienen en kaarten om je collectie mee te vullen is het tijd om je reis te beginnen en je eigen dreamteam samen te stellen.

THE W ONLINE*

Diana Taurasi

MyTEAM en The W zijn een partnership aangegaan, waardoor er exclusieve WNBA beloningen beschikbaar zijn in MyTEAM. Van logo's tot uniformen en spelers coaches, profiteer van de allereerste samenwerking om je collectie en medespelers te onderscheiden. MyTEAM is niet de enige modus met een cross-over event, want 60 WNBA spelershirts komen naar MyCAREER dit jaar. Het gezicht van Season 1 wordt gevormd door twee leden van de Seattle Storm: Phoenix Mercury en Chicago Sky.

Als het over beloningen in the W Online gaat, hebben we community doelen voor jou en je mede 2K-spelers die je kunt najagen gedurende het seizoen. Maak je geen zorgen, er zijn individuele doelen die je kunt bereiken, maar we hebben speciale community beloningen voor leden gereserveerd die veel tijd en energie investeren in het behalen van Game Changer status. Game Changers kunnen de community motiveren en exclusieve beloningen ontgrendelen.

Hier is alvast een kijkje in de beloningen die beschikbaar zijn in Season 1:

 • Diana Taurasi Heroine Edition shirt
 • Team Accelerator Boosts
 • Jewell Lloyd Rebel shirt
 • Dawn Staley T-Shirt
 • Theresa Weatherspoon Coach kaart
 • Fever Logo kaart
 • Diana Taurasi G.O.A.T. T-Shirt
 • Nike LeBron 18s

Werk met de rest van de community, of individueel, om uitdagingen te voltooien en beloningen te verdienen in Season 1.

*De W Online modus en gerelateerde content zijn alleen beschikbaar voor New Gen.

2K BEATS

2K Beats

2K Beats zit propvol met wereldberoemde supersterren en opkomende artiesten. Bijgestaan door Drake, Megan Thee Stallion, IDK, Cordae, Doja Cat en meer, zal deze zorgvuldig samengestelde tracklist voortdurend blijven groeien gedurende het jaar, check alvast de artiesten die erin staan bij de lancering.

 • Jackson Wang - TITANIC feat. Rich Brian
 • Alemán - Rucón
 • Destiny Rogers - West Like feat. Kalan.FrFr
 • Ski Mask the Slump God - The Matrix
 • JID - Surround Sound feat. 21 Savage & Baby Tate
 • Drake - Wants and Needs feat. Lil Baby
 • Jack Harlow - Nail Tech
 • Megan Thee Stallion - Megan’s Piano
 • Mike Dimes - No Trends
 • Snow Tha Product - Que Oso
 • Polo G - Rapstar
 • Ckay - love nwantiti (ah ah ah) feat. Joeboy & Kuami Eugene [remix]

Op vrijdagen kun je het hele jaar nieuwe artiesten en tracks verwachten, inclusies releases van de grootste labels uit de industrie.

TER AFSLUITING

Perfectie is niet haalbaar, maar Michael Jordan was er dichtbij. Wat zijne Airness heeft bereikt druist tegen alle verwachtingen en natuurwetten in. We hopen dat hij je inspireert om het beste uit jezelf te halen in Season 1 van 2K23, waardoor je steeds je limiet opzoekt. Daag als je er klaar voor bent Jordan & co. uit in MyTEAM, domineer de competitie in MyCAREER en eis de spotlight op met een handvol beloningen. We geven je alles om te slagen in de City en op de G.O.A.T. boot velden, het is tijd dat je jouw kroon opeist.