NBA 2K24 Home

GAMEPLAY-VERBETERINGEN

Est. Read Time12 minutes, 12 seconds
Een nieuw tijdperk van authenticiteit breekt aan voor NBA 2K24 New Gen.

Een nieuwe generatie in baanbrekend realisme en authenticiteit breekt aan voor NBA 2K24 op PlayStation®5 en Xbox Series X|S consoles via ProPLAY™*-technologie.

Bekijk het laatste nieuws van NBA 2K's Gameplay Director, Mike Wang om te zien wat er aan zit te komen.

Ieder jaar legt NBA 2K de lat hoger op het gebied van motion capture, maar ProPLAY gaat nog een stap verder, waarmee de reeks wordt voorzien van baanbrekende technologie die bewegingen uit echte NBA-wedstrijden rechtstreeks doorvertaalt naar NBA 2K24 gameplay. Een historische mijlpaal voor sport games. 

We hebben 20 jaar lang sporters geregisseerd om hun unieke bewegingen te kunnen nabootsen met mocap, maar nu kunnen we de meest levensechte vorm van onder meer step backs en acrobatische lay-ups realiseren door echte NBA-beelden te gebruiken.

Je zult dit jaar het verschil door de gehele game (New Gen consoles) zien en voelen bij schoten, vrije worpen, aanval en verdediging.

WAT IS HET VERSCHIL?

Je hebt het je vast voorgesteld en erop getraind. Dat welgemikte schot over de handen van een verdediger op het veld, in je oprijlaan of in de sporthal. En dan weet je ook dat het niet hetzelfde is als de ervaring van een echte wedstrijd - dat is in essentie het verschil tussen mo-cap en ProPLAY.

Mo-cap heeft ervoor gezorgd dat NBA 2K op het huidige niveau zit, waardoor spelers zo dicht mogelijk bij de actie konden komen. Het zal een belangrijke rol blijven spelen, maar ProPLAY verruilt onnatuurlijke technologie voor topprestaties in een natuurlijke, competitieve omgeving.

De schoten, bewegingen - iedere keer als de speler zonder bal over het veld beweegt — dribbelen, rebounds, blocks, passes en vrije worpen - ze voelen allemaal anders omdat ze zijn vastgelegd in real-time scenario's. Vorige versies van NBA 2K boden een reeks aan dribbelopties en unieke jumpshots, maar het vastleggen van een complexe, atletische lay-up onder de basket of een beenbrekende step back om je los te maken van een verdediger op een sleutelmoment in de wedstrijd was nog niet mogelijk op deze manier.

ProPLAY technologie creëert authentieke bewegingen die alleen maar door je favoriete spelers kunnen worden gemaakt. Fanatieke spelers en NBA fans zullen bijvoorbeeld Kevin Durant’s unieke jumpshot en vrije worp herkennen, net als Steph Curry’s explosieve dribbelbewegingen en diverse unieke sprongen, Nikola Jokić’s systematische bewegingen en finesse onder de ring en ga zo maar door. Door ProPLAY ziet de game er geloofwaardiger uit, waardoor de authenticiteit wordt gewaarborgd.

NIEUWE ANIMATIES

Ieder aspect van de game krijgt een extra laag realisme, die terugkomt in iedere beweging en interactie. Dit zijn een aantal nieuwe animaties voor New Gen mogelijk gemaakt door ProPLAY:

- Jumpshots

- Dunks

- Lay-ups

- Dribbelbewegingen

- Pass animaties

- Unieke bewegingen (aanval & verdediging)

De belangrijkste bewegingen profiteren natuurlijk het meeste van de ultra-realistische tech, maar dat is niet het enige gebied waar je het zult merken. Reguliere passes en andere standaardbewegingen, die niet meteen een prioriteit zijn tijdens mo-cap, zijn nu gescand zodat ze zijn voorzien van zelfs de kleinste details. Het totaal aan bewegingen resulteert in een compleet nieuw niveau aan authenticiteit; ProPLAY heeft ons in staat gesteld om de transitie te maken van het nabootsen van acties tot een totaal meeslepende NBA-ervaring, van start- tot eindsignaal.

ProPLAY creëert een meeslepende en authentieke game op New Gen, terwijl de verbeteringen aan gameplay die we hebben doorgevoerd op alle consoles in NBA 2K24 zorgen voor een nog betere ervaring voor iedereen.

INTUÏTIEVE AANVAL

Als het aankomt op aanvallen, dan zijn schieten en dribbelen toegankelijker en intuïtiever dan ooit, waardoor spelers van alle niveaus kunnen uitblinken op het veld, of je nu een nieuwe speler, terugkerende speler of doorgewinterde veteraan bent.

Shot Timing

Spelers die spelen op moeilijkheidsgraad Hall of Fame of in de REC of City, zullen spelen met Green of Miss shot timing, voor de ultieme uitdaging. Maar de team modi zoals Quick Play, MyNBA of MyTEAM hebben een meer vergevingsgezinde timing, zodat je niet de exacte release van iedere speler uit je hoofd hoeft te leren om succesvol te zijn. De Shot Timing Release tijdsinstelling uit NBA 2K23 is omgebouwd naar een nieuwe instelling, genaamd Shot Timing Visual Cue. In plaats van op tijd, kun je nu je release moment bepalen op basis van specifieke acties, zoals een sprong-, set point of schotmoment. Hierdoor kun je veel gemakkelijker overweg met spelers en teams waar je nog niet zo bekend mee bent.

Lay-up Timing

Lay-up timing staat nu standaard aan en is gemakkelijker te gebruiken voor eenvoudige punten onder de ring, maar is ook uitdagender voor spelers die het volledig onder de knie hebben, bijvoorbeeld in situaties waar je een lay-up wilt maken met veel spelers om je heen. Je zult ook merken dat de meer ingewikkelde lay-ups zoals floaters, reverses, euros, hop steps en scoops veel effectiever zijn dit jaar, waardoor je ze echt als wapen kunt inzetten.

Dunken

Dunkers op New Gen consoles kunnen nu aan de ring hangen vanuit iedere tweehandige dunk, door simpelweg de Sprint trigger ingedrukt te houden zodra de dunker de ring pakt. Met de Pro Stick kun je uitbundige dunks maken om het publiek op de banken te krijgen en met Omhoog/Omlaag of Omlaag/Omhoog kun je een poging doen tot een dunk met veel spelers om je heen, met de dunk meter. Meter dunks zijn nu Green of Miss op een hogere moeilijkheidsgraad, dus je moet nauwkeuriger zijn om het af te maken.

Paint Play

Topspelers gaan het te gek vinden om het spel te domineren in NBA 2K24. Je kunt nu direct overgaan van een aanvallende rebound in een putback poging, door op de Schiet-toets te drukken nadat je de bal vangt. Post fades en hop shots zijn ook hele effectieve schoten voor post spelers. Kracht en gewicht zijn zeker een factor onder de ring, waarbij grotere spelers gemakkelijker de bal kunnen pakken en een punt kunnen scoren bij rebounds.

Dribbel Breakdowns

Schieten is aangepast en verbeterd in alle modi, moeilijkheidsgraden en spelerniveaus, maar om zoveel mogelijk schoten te kunnen maken, moet je jezelf vrij kunnen spelen met een goede dribbel.

Een van de favoriete elementen van Gameplay Director Mike Wang in NBA 2K24 zijn de dribbel breakdowns. Iedere speler heeft twee versies: Regular breakdowns doe je door de rechter analoge stick omhoog te tikken en Aggressive breakdowns doe je door de rechter analoge stick omhoog te tikken terwijl je Sprint ingedrukt houdt. Hiermee zet je een reeks unieke bewegingen in gang die je kunt gebruiken om jezelf vrij te spelen en waarmee je op ieder moment kunt overgaan in een explosieve drive of andere dribbelbeweging.

Het dribbelsysteem bevat dit jaar meer dribbelcombo's, inclusief unieke double crosses en hesitation crosses uit stilstand of in beweging. Met ProPLAY op New Gen voelt balbezit explosiever dan ooit en heb je de mogelijkheid unieke combo's en escapes in te zetten, waardoor verdedigers compleet worden weggespeeld als je ze goed inzet. Nog een geweldige toevoeging aan je dribbelarsenaal is de blow-out dribbel. Als je op de Sprint trigger tikt terwijl je in beweging bent, krijg je een explosieve snelheidsuitbarsting waarmee je de bal vooruit duwt in transitie naar een andere beweging. Je kunt dit mechanisme ook gebruiken op de front court, voor een snelle aanpassing in tempo, waardoor je voorbij schiet aan nietsvermoedende verdedigers.

Adrenaline Boosts

Adrenaline boosts zijn terug, maar zijn opnieuw ontworpen om zowel aanvals- en verdedigingsbewegingen meeslepender te maken. Tijdens de aanval raak je boosts niet meer kwijt terwijl je dribbelcombo's maakt of korte afstanden beweegt, waardoor experts veel meer vrijheid en creativiteit krijgen. Maar boosts verdwijnen zodra de verdediger de drive-poging verstoort van de speler in balbezit. De prijs die je betaalt voor het verliezen van adrenaline is dit jaar ook anders. In plaats van het beperken van de snelheid van de speler in balbezit, heeft het verliezen van de bal nu een grote impact op schietcapaciteiten. Een goede verdediger kan de speler in balbezit dus behoorlijk belemmeren om te scoren, als het ze lukt om zich vrij te spelen. De enige manier om een effectief schot te creëren in basketbal, is jezelf goed te positioneren na een dribbel. Het is minstens zo belangrijk om te weten hoe je moet bewegen als je niet in balbezit bent. NBA 2K24 bevat vergaande bediening voor aanvalsbewegingen zonder bal met de rechter analoge stick en andere explosieve bewegingen om je vrij te maken voor een schot of een sprint naar de basket. Net zoals in balbezit, kun je ook in een aanval zonder bal een sprint trekken, door te tikken op de Sprint trigger. Hierdoor krijgen spelers een snelheidsexplosie om vrij te lopen, of naar de basket te bewegen voor dunks en lay-ups.

VERDEDIGINGSVAARDIGHEDEN 

Samen met de wijzingen in adrenaline zijn tegenaanvallen erg belangrijk in NBA 2K24. Perimeter en paint verdediging zijn beiden effectiever en belonen spelers voor het anticiperen en lezen van situaties.

Defensieve bewegingen zijn op veel fronten verbeterd, met een betere respons en minder glijden. Dit helpt verdedigers bij hun positiespel en samen met het sterk verbeterde body-up systeem zullen spelers in balbezit hun handen vol hebben aan goede verdedigers. Het verbeterde contact is ook merkbaar onder de ring. Sleutelverdedigers kunnen schoten veel gemakkelijker blokken onder de ring, om zo de schutter te dwingen tot een moeilijkere positie.

Directional steals zijn ook terug, waardoor locks meer handvatten bieden om spelers in balbezit dwars te zitten. Je moet de juiste hand uitsteken - het dichtste bij de bal - en voorkomen dat je deze langs het lichaam strekt om de kans op succes te vergroten en overtredingen te voorkomen. Je kunt directional steals ook gebruiken om een pass te breken, door tegen de rechter stick te tikken zodat je hand zich in de baan van de bal bevindt en de pass wordt afgewend.

NBA 2K24 bevat een aangepast competitiviteitsysteem, dat meer waarde hecht aan gewicht en het positioneren van het lichaam, vergeleken met andere jaren. Het nieuwe systeem heeft “ghost contest” problemen aangepakt, waardoor de coverage scores line up beter past bij het verwachtingspatroon van gamers. Voor blokken heb je ook meer vaardigheden nodig dit jaar. Het is belangrijk om een aanval op de juiste manier te lezen en het perfecte moment af te wachten om te kunnen blokken. Als je achter de schutter staat en te vroeg springt, reageert op schijnbewegingen of niet op de juiste positie staat, dan zul je merken dat je sneller een overtreding begaat en aanvallers in staat stelt om te scoren. Door je verdedigingsinstinct aan te scherpen, zodat je weet wanneer je moet optreden, kun je een sleutelrol vervullen op beslissende momenten in een wedstrijd.

TAKE-OVER

Take-over keert terug naar NBA 2K24 op New Gen consoles, maar met een iets andere benadering. In het verleden selecteerde je Take-over eigenschappen als onderdeel van het creatieproces. Als je heel erg goed speelde in een wedstrijd, dan werden Take-over eigenschappen geactiveerd, waardoor bepaalde competenties werden verbeterd in een door jou gekozen categorie. Dit jaar wijs je geen Take-over toe tijdens het creatieproces, maar heb je de mogelijkheid om ter plekke te kiezen wat jij wilt. Als je Take-over meter vol is kun je in een menu kiezen tussen Finishing, Shooting, Playmaking, Defense/Rebounding of Physicals. Door een van die categorieën te activeren, kun je die specifieke categorie een boost geven. Je hebt dus nu de flexibiliteit om eerst te bekijken wat er op het veld gebeurt en vervolgens te bepalen wat je team nodig heeft voordat je bepaalt wat je inzet. Als je wacht met het activeren van Take-over dan wordt een tweede meter gevuld, waarna je Double Take-over kunt activeren waardoor je twee verschillende categorieën kunt boosten. Ten slotte, wanneer je Mamba Mentality ontgrendelt en Double Take-over activeert, dan worden alle categorieën geboost en verander je in een beest aan beide kanten van het veld.

COACHEN MET GEMAK

Terwijl de klok wegtikt wil je zoveel mogelijk in balbezit zijn, maar je moet de juiste strategie hebben. Met de terugkeer van 2K Smart Play kun je gemakkelijk beslissingen maken tijdens je aanval.

Na een gemist of gemaakt schot zul je als New Gen speler zien dat er een overlay verschijnt, die je vertelt welke tactiek zal worden toegepast. Om deze tactiek te bevestigen druk je op L1 of de linker Bumper voordat je de veldhelft oversteekt. Deze wordt vervolgens automatisch toegepast op de meest relevante speler. Om je favoriete tactieken op te roepen, druk je op de linker richtingstoets, waarna je kunt kiezen uit 16 acties. Je kunt uiteenlopende keuzes maken, van volledige strategieën tot isolaties en give-and-go's. Alles met betrekking tot coachen, zowel aanvallend als verdedigend, is gestroomlijnd om NBA 2K24 voor iedereen leuker te maken.

Freelance

Dit is voor degenen die nog dieper in NBA 2K24 willen duiken. We hebben dit jaar een nieuwe freelance toegevoegd, genaamd Comp. Deze freelance is voor competitieve spelers, die alle beweingen van hun AI teammates willen aansturen. Er zijn geen pass of cut acties mogelijk in comp freelance. De AI spelers staan opgesteld op het veld in een five out opstelling. Alle acties worden aangestuurd door de gebruiker, op basis van de 16 populairste tactieken en acties, beschikbaar via de linker richtingstoets.

Om spelers te helpen met de comp freelance introduceren we vijf nieuwe double action tactieken. Dit zijn mini uitvoeringen om eindeloze, snelle combo's te creëren voor gebruikers, om zo meer kansen tot scoren te genereren. We hebben Give Flare acties, met een hand-off die leidt tot een flare screen. Give fist met een hand-off die leidt tot een ball screen. Fist flare met een ball-screen die leidt tot een flare screen. First screen met een ball-screen die leidt tot een off-ball screen. Screen fist met een off-ball screen die leidt tot een ball-screen.

Deze tactieken zijn snel en effectief en kunnen worden gecombineerd met je eigen favorieten, voor een veelvoud aan opties. Om het arsenaal van de speler nog verder te verbeteren, hebben we ook een cut-to-basket instelling voor een teamlid ontwikkeld, met automatische en handmatige opties. In automatisch grijpt de AI in zodra er zich een kans voordoet. In handmatig grijpt de AI alleen in als de gebruiker hier opdracht toe geeft. Let op: dit is alleen van toepassing op de freelance en niet de AI van bepaalde tactieken. Dit jaar introduceren we ook de motion freelance. Dit is een freelance die is ontwikkeld om scoringskansen te creëren voor spelers die niet van het hoogste niveau zijn. De motion freelance voert automatisch acties uit op basis van de beste spelers op het veld. Als gebruiker hoef je niks te doen om je beste spelers te zien scoren. In tegenstelling tot freelances uit het verleden, heeft dit geen vaste vorm. Hij kan veranderen van 3 out naar 4 out naar 5 out. Hij kan ook dynamisch worden geüpdatet via onze selectie updates, zodat we het hele jaar lang nieuwe acties kunnen toevoegen.

Wisselspelers

Ten slotte heeft NBA 2K24 een gloednieuwe line-ups en substitution engine. In het verleden wisselde de AI regelmatig alle vijf de spelers tegelijk. Hierdoor ontstond er een situatie waarin weinig werd gescoord door de aanval van de AI. Het nieuwe systeem houdt topscorers in het spel. Het systeem heeft data die 1 scorer, 2 scorer en 3 scorer line-ups ondersteunt. Op basis hiervan blijven scorers op het veld en komen starters het juiste moment het veld op.

Het nieuwe systeem ondersteunt ook line-ups met een zesde man, voor teams met een goede speler op de bank. Het biedt ook de mogelijkheid om situaties na te bootsen waarbij teams een line-up hebben die afwijkt aan het begin en einde van een wedstrijd.

Doordat dit systeem is gebouwd op de ACE offensive game-plan engine kan de focus op de aanval dynamisch wijzigen bij verschillende line-ups. Hierdoor ontstaan er nieuwe uitdagingen voor spelers die in staat zijn binnen de tijd dat de AI niet scorende line-ups genereert, (opnieuw) de leiding te pakken.

ProPLAY markeert het begin van een nieuw tijdperk voor NBA 2K op New Gen en we kunnen niet wachten tot je het zelf kunt ervaren op PlayStation®5 en Xbox Series X|S vanaf 8 september, samen met de vele gameplay verbeteringen. *ProPLAY™-technologie is alleen beschikbaar op New Gen consoles.