NBA 2K24 Home

MyTEAM

Est. Read Time23 minutes, 15 seconds
NBA 2K24’s fan-favorite mode, MyTEAM, is back and with more rewards, cards, packs, and modes to experience than ever before.

NBA 2K24’s favoriete modus van de fans, MyTEAM, is terug en met meer beloningen, kaarten, packs en modi dan ooit tevoren. De nieuwste versie van de NBA 2K franchise brengt veranderingen aan Seasons en XP, de gloednieuwe Salary Cap-modus, en de verschillende manieren waarop je MyTEAM-punten kunt verdienen. Dat alles en nog veel meer vind je in onze deep dive over MyTEAM; laten we beginnen!

MyTEAM-PUNTEN & LANCERING GEM-KLEUREN

NBA 2K24 brengt fundamentele veranderingen in de algemene structuur van MyTEAM en je dagelijkse speelervaring. Ten eerste zijn er veranderingen aangebracht aan de belangrijkste valuta in de modus, MyTEAM Points (MTP). De verdientarieven van MTP's voor alle spelmodi zijn sterk verbeterd en zijn in feite verdubbeld voor de meeste MyTEAM-spelers, waardoor iedereen meer flexibiliteit krijgt bij het spelen van wedstrijden. Dit jaar draait alles om het geven van meer waarde aan MyTEAM-spelers en dat moest beginnen met meer MTP uit gespeelde wedstrijden.

Naast deze update zijn er nog meer manieren waarop de waarde in de modus is toegenomen en nieuwe manieren om MTP te verdienen, maar laten we eerst kijken naar de gem-kleuren die dit jaar in MyTEAM worden gelanceerd. In Season 1 (en ook Season 2), zullen de topbeloningen in MyTEAM maximaliseren op Diamond, en er zullen er slechts een aantal beschikbaar zijn in Season 1. De feedback van de community wordt geïmplementeerd met de focus op het leveren van de best mogelijke spelervaring, terwijl er nog steeds een grote verscheidenheid aan unieke kaarten wordt aangeboden die spelers uit het verleden en heden van de NBA vertegenwoordigen.

MyTEAM Option Pack Box

Met Diamonds met een algemene waardering van 92-94 als topkaarten in het begin van het jaar, krijgen gem-klassen die je in vorige versies van NBA 2K niet zou gebruiken, de kans om te schitteren in MyTEAM. Voor degenen die de NBA® 2K24 BLACK MAMBA® editie kopen, is een van de bonusitems een Five-Player Option Pack Box, met daarin een keuze uit een Amethyst, een Ruby en drie Sapphire spelerskaarten, waardoor dit een van de krachtigste bonussen is die ooit bij het spel zijn geleverd. In Seizoen 1 is de Ruby Giannis Antetokounmpo met de Pro Pass of Hall of Fame Pass ongelooflijk waardevol in MyTEAM, vooral met een extra Hall of Fame Limitless Range Badge kaart erbij. De beloningen per niveau van het Free Pass Season overtreffen al deze beloningen met een Diamond Player Reward kaart op niveau 40, plus Amethyst, Ruby en andere Player Cards om je opstelling in Seizoen 1 te verbeteren. Met deze gem-kleuren in de hoofdrol kun je ook op zoek gaan naar fantastische Sapphire-, Emerald- en zelfs Gold-spelerskaarten die bij jouw speelstijl passen en een bijdrage kunnen leveren op het veld.

MyTEAM: Tatum Embiid Shot Card

NIEUWE SPELERSMARKT

De grootste fundamentele verandering voor MyTEAM dit jaar heeft alles te maken met de spelerskaarten, in het bijzonder hoe je ze aan je collectie toevoegt en ze verkoopt als je meer MTP wilt. Dit jaar introduceren we de spelersmarkt, een nieuwe markt die toegang geeft tot bijna elke beschikbare spelerskaart. Seizoens-, Mode- en andere Player Reward kaarten zijn echter nog steeds alleen beschikbaar door ze te verdienen.

De feedback van de community komt hier in actie. In voorgaande jaren waren de beste spelerskaarten in het spel alleen direct beschikbaar via onbetaalbare MTP-prijzen in het veilinghuis; met geweldige budgetvondsten die ten koste gingen van de spelers die de spelerskaarten voor die prijs hadden genoteerd. Dit was verre van een eerlijk systeem voor MyTEAM-spelers die een nieuwe of favoriete spelerskaart aan hun verzameling wilden toevoegen. Nu vervangt de spelersmarkt het veilinghuis met een gelijk speelveld voor iedereen in MyTEAM.

Elke spelerskaart hier zal beschikbaar zijn met transparante prijzen om aan je verzameling toe te voegen met je keuze uit VC of MTP. Als je te weinig MTP hebt voor een kaart die je echt wilt hebben, kun je met NBA 2K24 voor het eerst MTP kopen om het gat te overbruggen. Bij elke release zullen nieuwe collecties direct beschikbaar zijn. Collecties met een voltooiingsbeloning tonen zelfs de beloning en je voortgang naast de kaarten en als je wilt, kun je zelfs een hele set met korting krijgen.

MyTEAM: Player Market

Er is ook een wisselende 'deal van de dag', die precies doet wat het zegt: elke dag is er een andere vrijgegeven spelerskaart beschikbaar met korting. Zeker iets om in de gaten te houden als je door de nieuwe menulay-outs in MyTEAM navigeert.

Het doel van de spelersmarkt is om deze spelerskaarten voor iedereen toegankelijk en eenvoudig te maken om hun opstelling te verbeteren of om gaten in hun verzameling op te vullen. Je kunt hier ook gedetailleerd zoeken naar je nieuwe driepunter of verdediger om je tegenstanders vast te zetten. Deze zoekfunctie bevat zelfs een filter voor het maximumsalaris van een kaart voor Salary Cap-opstellingen, maar daarover later meer.

MyTEAM: Patrick Ewing

Spelkaarten direct aan je verzameling kunnen toevoegen gaat hand in hand met de mogelijkheid om ze terug te verkopen voor MTP. Voor de duidelijkheid: het aantal MTP dat je kunt krijgen voor het snel verkopen van een spelerskaart is het hoogste dat ooit in MyTEAM is geweest. Bij de lancering zullen Ruby spelerskaarten zoals #2KDAY Patrick Ewing niet alleen enkele van de beste kaarten zijn die beschikbaar zijn, maar kunnen ze ook direct verkocht worden voor meer dan 25.000 MTP, en zelfs deze waarde kan verhoogd worden.

De MyTEAM Authentic Card Grading Service is terug en is aangepast om de verkoopwaarde van je spelerskaarten te verhogen. Als je het nog niet wist: je kunt je spelerskaarten opsturen om te laten beoordelen en na een korte wachttijd worden je kaarten teruggestuurd in een verzegeld hoesje. In NBA 2K24wil je je kaarten zo vaak mogelijk laten nakijken, want als je een "Flawless" 10 krijgt, stijgt de verkoopwaarde van je spelerskaart enorm. Nog één ding over het beoordelen van kaarten: het is niet langer een one-and-done keuze. Je kunt je eerder gewaardeerde kaarten nu nog twee keer herwaarderen, waardoor elke Player Card drie kansen krijgt om een hoge waardering te krijgen.

MyTEAM: #2KDAY

PACKMARKT

De nieuwe spelersmarkt is absoluut de manier als je weet welke spelerskaart je aan je line-up wilt toevoegen, maar de feedback van de community werd ook gehoord als het gaat om enkele belangrijke veranderingen in de packmarkt. 

Nieuwe releases in de packmarkt bieden niet alleen verbeterde kansen bieden voor zeldzame Player Cards, maar de packmarkt bevat ook meer opties voor gegarandeerde pulls met favoriete packs van fans en meer. Om dat te bereiken zullen er meer Equal Chance- en Option Packs worden toegevoegd aan nieuwe releases, samen met de nieuwe Prime Box. Deze 5-pack dozen garanderen een topspeler uit die release, naast meerdere Equal Chance- en Option Packs, en voor het eerst in de packmarkt zit er ook een Hall of Fame-badge in elke Prime Box.

MyTEAM: Patrick Ewing Holo

Holo-kaarten moeten hier ook even worden genoemd, want ze komen nog steeds uit in packs en dozen in de packmarkt. Eerst waren holo-spelerskaarten gewoon een flex, maar in NBA 2K24 geven ze ook een enorme 4x multiplier aan de verkoopwaarde van die spelerskaart. Bijvoorbeeld, de #2KDAY Ruby Patrick Ewing van eerder, een holo-versie van deze spelerskaart zou supersnel verkocht worden voor meer dan 100.000 MTP, en zelfs meer als je hem opstuurt om te laten waarderen.

In MyTEAM voelt het fantastisch om een eerder uitgebrachte "budgetkaart" maanden of zelfs seizoenen nadat die spelerskaart oorspronkelijk werd uitgebracht, goedkoop op de kop te tikken. De Patrick Ewing-voorbeelden hierboven laten zien hoe deze kaarten worden gewaardeerd op de dag van hun release, maar na verloop van tijd worden de koop- en verkoopwaarden van eerder uitgebrachte kaarten verlaagd om ze beter te laten matchen met hun waarde op dat moment van het jaar. Met een uitzondering voor '24 NBA: Series 1 kaarten, waarbij de waarden van eerder uitgegeven kaarten drie weken na uitgifte worden verlaagd. Onverkoopbare spelerskaarten zullen het hele jaar door ook worden gebruikt als beloning, inclusief in lockercodes. Deze onverkoopbare spelerskaarten zijn nog steeds even sterk op het veld, maar als je een duplicaat ontvangt, zijn de verkoopwaarden vergelijkbaar met die van MyTEAM in eerdere jaren.

MyTEAM: XP Coins

VERANDERINGEN IN SEASON & XP

De spelersmarkt en MTP-upgrades zijn twee van de drie grote veranderingen in MyTEAM in NBA 2K24. De derde verandering is een vernieuwing van het XP-systeem en het upgraden van Seasons vanuit MyTEAM. Zoals eerder aangekondigd, wordt de progressie van seizoenslevels gedeeld tussen MyCAREER en MyTEAM, wat betekent dat de manier waarop je XP krijgt in MyTEAM compleet verandert.

Dit jaar hoef je alleen maar wedstrijden te spelen om XP te verdienen in MyTEAM. Dat is het! Winnen of verliezen, elke wedstrijd die je voltooit, brengt je dichter bij hogere niveaus tijdens dat Season. Voor het eerst, en het werd tijd, zal MyTEAM tijdelijke evenementen met dubbele XP kunnen uitvoeren in alle spelmodi! Bovendien brengt deze verandering ook seizoensgebonden 2XP-munten naar MyTEAM, waarbij je kunt kiezen wanneer je gedurende een bepaalde tijd dubbele XP wilt verdienen. Net als hun equivalenten in MyCAREER zijn 2XP-munten alleen geldig in het seizoen waarin je ze hebt ontvangen, dus zorg ervoor dat je ze inwisselt voordat ze verlopen!

MyTEAM: Dynamic Goals

Nieuw dit jaar zijn de dynamische doelen, een andere manier om extra XP en seizoensprogressie te verdienen. Dynamische doelen worden toegevoegd om te bereiken met nieuwe spelerskaarten die je hebt ontvangen van de packmarkt. Als je het doel binnen 24 uur na ontvangst voltooit, verdien je bonus XP en seizoensprogressie.

Voor spelers die op Current Gen (PlayStation®4 & Xbox One) spelen, zal MyTEAM cross-progressie met hetzelfde platform op New Gen terugkeren in NBA 2K24. PlayStation®4-spelers hebben hun volledige MyTEAM-collectie en modusprogressie beschikbaar op PlayStation®5, en hetzelfde geldt voor Xbox One-spelers die ook op Xbox Series X|S spelen. Seizoensprogressie zal ook beschikbaar zijn voor je gebruikersnaam op beide Gens, maar MyTEAM-beloningen in zowel de Free Pass- als de Pro Pass-tracks zullen slechts één keer beschikbaar zijn per gebruikersnaam. Het maakt niet uit hoe je MyTEAM van NBA 2K24 wilt spelen, je kunt in niveaus stijgen en beloningen verdienen!

SEASON 1 BELONINGEN & TOKENS

MyTEAM: Season 1 Rewards

Dus, waar speel je voor in MyTEAM tijdens Season 1? Dit jaar worden er nieuwe en unieke beloningen toegevoegd aan de seizoensbeloningen van de Free Pass, die nog steeds lijken op de seizoensniveaubeloningen van de vorige jaren van MyTEAM. Traditioneel begin je je avontuur in MyTEAM Season met een krachtige Free Agent-kaart. Season 1 zal niet anders zijn met LeBron James als Level 1 beloning. Naarmate je verder komt tot Level 40 verdien je terugkerende Prize Basketball kaarten, die openbreken en een beloning opleveren als je ze gebruikt in wedstrijden; stijg op het Seasonal Ascension-bord; draai aan een wiel met de Series 1-kaarten van de NBA All-Stars van vorig jaar; en krijg je gloednieuwe seizoensuniformen en de seizoensbal om aan je verzameling toe te voegen. Je verdient zelfs 2XP-munten om nog sneller het volgende level te bereiken!

Kijk voor meer Season 1 Player Reward kaarten op de Free Pass-track naar spelers met competitieve of inspirerende connecties met Kobe Bryant. Te beginnen met een Emerald KG, Emerald Jordan Clarkson, Sapphire Vlade Divac, Ruby Bradley Beal en een Center-positie Amethyst kaart voor een andere grote Laker, Magic Johnson. Je ontvangt ook een Amethyst Phil Jackson Coach Card om je opstelling te leiden met nieuwe Coach boosts. Kyrie Irving is een van de weinige Diamonds die beschikbaar zijn bij de lancering en is je beloning voor het bereiken van Level 40 in de Free Pass van Season 1.

MyTEAM: Kyrie Irving

Voor degenen die de Pro Pass of de Hall of Fame Pass hebben in Season 1; als je Level 40 bereikt, krijg je een speciale alternatieve artwork-versie van Diamond Kyrie Irving. Op weg naar Level 40 krijg je ook verschillende 2XP-munten, meer Ascension Picks, 20K MTP, 45K VC en extra keuzes uit het Season 1 Hall of Fame Option Pack.

MyTEAM: Brandon Roy

In MyTEAM is Level 40 maar zelden het einde van je Season-avontuur, dus is er een extra beloning beschikbaar voor degenen die zich inzetten om alles te verdienen in Season 1. De Free Pass Level 40 Kyrie is eigenlijk maar één kaart in een volledige collectie Player Reward kaarten. Deze Season 1 collectie beloont spelers die Level 40 bereiken, alle Ruby Player Reward kaarten van elke modus verdienen en genoeg Seasonal Tokens verzamelen om nog drie spelers aan deze collectie toe te voegen. Als je dat allemaal kunt, krijg je Diamond Brandon Roy als de Season 1 Ultimate Reward! 

Misschien heb je gezien dat seizoenstokens werden genoemd. De feedback van de community heeft geleid tot een nieuwe draai aan tokens. In voorgaande jaren waren er te veel tokens en waren er niet genoeg aantrekkelijke beloningen in de tokenmarkt. In Season 1 verandert dit met slechts een vast aantal tokens die alleen beschikbaar zijn via directe middelen zoals Season level-, agenda- en modus-beloningen. In de tokenmarkt zijn Sapphire Franz Wagner, Ruby Darrell Griffith en Amethyst Tom Gugliotta beschikbaar, die allemaal nodig zijn om de collectie voor Diamond Brandon Roy compleet te maken. Vergeet niet dat alle tokens nu aan het eind van elk Seizoen verlopen, dus gebruik ze gerust als je ze hebt!

MyTEAM: Mode Reward

Samen met de Ruby Player Reward kaarten die in Season 1 beschikbaar zijn voor elk van onze seizoensmodi, komen er ook grote veranderingen in de winstbeloningen voor elk van deze modi. Bepaalde mini-games zijn niet langer gebonden aan een specifieke spelmodus, wat betekent dat de Door Game kan verschijnen in Triple Threat Online, terwijl Ball Drops worden verdiend in Clutch Time, Ascension picks in Triple Threat Single Player, Wheel Spins in Unlimited, of zelfs Vault in Clutch Time Online. Voordat je aan een spel in deze spelmodi begint, kun je een overzicht van beloningen bekijken om te zien wat je kunt verdienen na een overwinning. Triple Threat Online is ook aangepast om meer op de Single Player-variant te lijken, met elk seizoen een nieuwe beloningsladder en een mini-game na elke overwinning. 

Nog iets om naar uit te kijken in Season 1: er komen meer evenementen waarmee je direct Player Reward kaarten kunt verdienen. Nu agenda's niet langer XP opleveren, worden ze gebruikt om nieuwe seizoens- en evenementagenda's te maken om spelers die ze voltooien uit te dagen en te belonen. Season 1 biedt meerdere events met krachtige Ruby tot Diamond Player Reward kaarten als uiteindelijke beloning. Er zullen ook spelerskaarten te verdienen zijn van de meeste uitgebrachte sets, wat betekent dat sommige spelerskaarten beschikbaar zullen zijn via packs, de spelersmarkt of om direct te verdienen. Kijk uit naar de aankondigingen van deze evenementen tijdens Season 1 en daarna op sociale media en in-game in de Community Hub.

MyTEAM: Steph Curry

SALARY CAP & MULTIPLAYER-MODI

Crossplay zit in MyTEAM! Voor het eerst kunnen New Gen-spelers op PlayStation®5 en Xbox Series X|S het tegen elkaar opnemen of samenwerken in Triple Threat Online: Co-Op. Crossplay betekent niet alleen dat je met of tegen meer vrienden kunt spelen, maar ook dat de wachtrijen en matchmaking-tijden in alle MyTEAM multiplayermodi korter worden.

Dit geldt ook voor Salary Cap, het nieuwe multiplayer-modus in MyTEAM in NBA 2K24. Deze modus bestaat al langer in MyTEAM, en deze nieuwe versie neemt een aantal van de beste onderdelen van die vorige versie en combineert ze met het nieuwste Unlimited-format voor een geheel nieuwe ervaring. Elk seizoen wordt Salary Cap opgedeeld in drie rondes van twee weken. Elke ronde heeft zijn eigen leaderboard, salarislimiet voor opstellingen en beloningen. In Season 1 heeft elke ronde zijn eigen Ruby Player Reward kaart, en als je ze alle drie verdient in Season 1, ontvang je ook een Amethyst Victor Oladipo Reward kaart! 

Terwijl de salarislimiet van de opstelling constant blijft voor de ronde van twee weken, fluctueren de individuele salarissen van spelers meerdere keren per week. Gebaseerd op het gebruik van elke individuele kaart, kan het salaris van een speler omhoog of omlaag gaan. De vorige versie van deze modus was erop gericht dat nieuw uitgebrachte spelerskaarten de goedkoopste beschikbare kaarten waren; dit is anders voor NBA 2K24 en de salarissen worden nog steeds aangepast om ervoor te zorgen dat het bouwen van een effectieve Salary Cap opstelling vaardigheid vereist en lonend is.

Salary Cap-wedstrijden worden gespeeld in een gloednieuw format, nog nooit eerder gezien in NBA 2K. Je speelt in twee helften. In de eerste helft speel je een normale periode van 6 minuten en probeer je een zo groot mogelijke voorsprong op te bouwen. In de rust verandert het spel naar een einde met een vaste score. Vergelijkbaar met hoe de recente All-Star wedstrijden eindigen, worden er 24 punten toegevoegd aan de leidende score in de rust en het eerste team dat die doelscore bereikt, wint! Dit format heeft deze zomer tijdens het testen geleid tot een aantal van de meest competitieve wedstrijden tot nu toe, waarin de focus ligt op de tweede helft en meerdere verdedigende stops in plaats van op het uitspelen van de klok. Elk spel eindigt spannend! Met deze kortere wedstrijden krijg je meer tijd om rondepunten te verdienen, hoger te komen in de divisies en meer beloningen te krijgen.

Nu Salary Cap samengaat met Unlimited in MyTEAM, is het goed om te weten dat twee multiplayer-modi van vorig jaar, Draft en Limited, met pensioen gaan en niet terugkeren in NBA 2K24. De strategieën van deze modi voor het maken van een opstelling en het belonen met mini-games zullen op nieuwe en andere manieren worden gebruikt in Salary Cap, Unlimited en andere modi.

MyTEAM: Champs Unlimited

Een van die ervaringen die toe was aan een update, was het elke week verdienen van een kampioenschapsring. In eerdere jaren speelde je de Door Game om op zoek te gaan naar de ring, maar in NBA 2K24zullen ringen beschikbaar zijn in nieuwe Championship Weekends in Unlimited. Hier hoef je geen deuren te openen voor ringen, maar kun je elk weekend je beste opstelling op de proef stellen, terwijl je het opneemt tegen de MyTEAM-community om vier overwinningen in zeven wedstrijden te behalen. Bovendien kun je op New Gen zelfs zien hoe je MyTEAM-opstelling het kampioenschap viert na die vierde overwinning. Trouwens, hoewel er elk weekend een ring beschikbaar is met beloningen en levenslange beloningen voor het behalen van meerdere ringen, zal het missen van een ring je kansen op een seizoensbeloning of andere beloning niet verpesten.

Salary Cap en Unlimited bieden beide een competitieve ervaring voor iedereen die op zoek is naar een uitdaging in multiplayer, want Triple Threat Online, Clutch Time Online en Triple Threat Online: Co-Op zijn ook terug. Nu het verdienen van MTP belangrijker wordt en er ronde- en seizoenspunten verdiend kunnen worden in Salary Cap & Unlimited, kunnen spelers die besluiten vroegtijdig te stoppen in een wedstrijd na meerdere keren te stoppen tijdelijk uit de multiplayer modus worden gezet. Er staat te veel op het spel bij het spelen van multiplayer en vroegtijdig stoppen schaadt alleen maar de ervaring voor de MyTEAM-community.

Over het verbeteren van de online ervaring gesproken, soms is je tegenstander een beetje... te creatief als het aankomt op hun custom veld, logo en jerseys. Als je in New Gen geen velden in custom kleuren of andere aangepaste elementen wilt zien en je gewoon wilt focussen op het verslaan van je tegenstander, kun je nu de aangepaste elementen van je tegenstander verbergen in het pauze-menu en het spel verder spelen, terwijl zij genieten van hun eigen custom kunstwerken. 

Triple Threat Online: Co-op krijgt een nieuwe functie 'Op zoek naar een groep' een update, wat betekent dat je niet langer hoeft te wachten tot je vrienden online zijn om het tegen elkaar op te nemen in Co-op! Nadat je de optie hebt geselecteerd, word je naar matchmaking gestuurd om een andere groep spelers te zoeken. Nadat je je hebt aangesloten bij een groep, kun je je spelerskaarten selecteren en meteen samen gaan spelen. Dit is niet de enige manier om Triple Threat Online: Co-op te spelen. Alle vriendgebaseerde opties van vorig jaar blijven bestaan. Zo kun je online matchmaken en competitief spelen, samen tegen de AI spelen of een party-game opzetten tegen vrienden in dezelfde lobby. Met crossplay op New Gen zorgt Co-op voor nog meer competitieve matchups en kunnen veel meer spelers meedoen met de modus met de functie 'Op zoek naar een groep'.

MyTEAM: Clutch Time Arena

Now, let’s get into the updates for Clutch Time. Welcome to the House of Clutch! Quite possibly the most awe-inspiring environment yet in MyTEAM. Featuring a new mural, opera house-style luxury boxes, ads boxing-in the competition around the court, theater seating for the crowd, and a one-of-a-kind jumbotron, this arena is truly a sight to behold. On the court, Clutch Time remains familiar, with quick 5-minute games, sudden death overtime, and a 4-point line for your best sharpshooters. However, this year the shot clock for Clutch Time will use the full 24 second shot clock rather than the less forgiving 14 seconds used in previous years.

COACH BOOSTS & IN-GAME UPDATES

MyTEAM: Chris Finch

Coach kaarten in MyTEAM van NBA 2K24 krijgen een nieuwe manier om het maximale uit de prestaties van je spelerskaarten op het veld te halen met nieuwe Coach Boosts. Voorheen waren Coach kaarten gebonden aan een specifiek systeem. Met onze nieuwe triggers en effecten kan elke Coach kaart nu een unieke boost krijgen in bepaalde spelsituaties. Als je bijvoorbeeld de modus MAMBA MOMENTS™ voltooit, ontvang je een exclusieve Amethyst Kobe Bryant Coach kaart. Tijdens het hele 4e kwart van een wedstrijd verbetert Coach Mamba de Blinders-badges van al je spelers tot minstens goud, terwijl spelers die al een Blinders-badge hebben een boost krijgen tot Hall of Fame. Andere coaches kunnen eisen dat je een bepaalde puntenreeks neerzet, dat je je tegenstander overtreft of ze geven je een boost als je tegenstander de leiding neemt om je te helpen je achterstand in te lopen. Nu attributen en badges kunnen worden versterkt, brengen Coach kaarten een heel nieuw niveau van strategie als het gaat om het samenstellen van je opstelling en het verbeteren van je speelstijl.

Staying with the action on the court, there are a couple new additions that appear in-game while playing MyTEAM on New Gen. First, there are hidden dialogue lines from our illustrious commentary crews that play when you use two iconic players in the same lineup. No spoilers here, but hearing Kevin Harlan reference your pairing of Vince Carter and Zion Williamson is a great feeling. Another quality of life update comes with the new scorebug used in 5v5 modes. This extra space allows for Challenge win conditions to be displayed in-game, available at-a-glance, and you will now see your Player Cards’ actual stats you’ve accumulated with them in the in-game overlays. Now you have a new way to see who you dominate with in-game.

MyTEAM: Starter Kit

GETTING STARTED & SHATTERED PRIZES

With all of these updates, let’s move to what you will experience when starting your MyTEAM for the first time in NBA 2K24. This year you can select your favorite team’s Starter Kit to receive current Franchise Cards, including their uniforms, court, arena, logo, and five Gold ‘24 NBA: Series 1 Player Cards from that team. You will also receive your selected team’s Evolution Starter Player Card, one of 30 available, that start as a Gold player and evolve to Emerald after completing their requirements. If you want to collect the other teams’ Starter Player Cards, you will be able to earn them by earning two stars against that team in the Current Domination.

After naming your MyTEAM, you will be presented with a free Welcome to MyTEAM Pack, which includes an Emerald Derek Fisher. D-Fish is required to complete a handful of Welcome to MyTEAM lifetime agenda groups, touring you around MyTEAM. Each step of the way, as you add shoes to players, upgrade badges, complete an Exhibition, grade your first card, complete an Exchange, and open a prize ball, you will earn Shattered Prize pieces to assemble the Welcome to MyTEAM reward, Sapphire Robert Horry.

MyTEAM: Horry Shatter Prize

Shattered Prizes are exactly what they sound like, a Player Card or another reward that has been shattered and spread across MyTEAM. Your task? Search for their hidden pieces and reassemble the prize to keep it for yourself. These pieces can appear in many different places, including the various mini games, but for Sapphire Robert Horry they have been gathered in these Welcome to MyTEAM lifetime agenda groups. Completing these groups will also upgrade your first lineup with more Emerald and Sapphire ‘24 NBA: Series 1 Player Cards, and let you customize your look on the court with the custom Team Creation cards. On top of that, Emerald Derek Fisher and Sapphire Robert Horry are a Dynamic Duo; when on the court at the same time they will boost each other to a more powerful Ruby rating.

MyTEAM: Lineup Management

Assembling and upgrading your lineup is important across all of MyTEAM, and with how popular Triple Threat and Clutch Time have become, you can now save multiple lineups for these modes. Use a trio in Single Player Triple Threat to fulfill Evolution requirements or complete agendas, while also having a separate lineup ready to go for when you hit the Pink Diamond Plaza’s rooftop in Triple Threat Online.

MyTEAM: Edit Lineups

Once you are in the Edit Lineups menu, there are even more improvements to let everyone create the lineups they need to compete. New autofill options have been added, allowing you to not only quickly fill your lineup with the best Player Cards in your collection, but to autofill your empty slots with your best three-point shooters, defensive players, or even your tallest players. Want to create a new Salary Cap lineup? Choose your stars then autofill the rest of your lineup with the best players available under the lineup cap limit. Looking to quickly get into the next game of a Spotlight Sim that requires 10 Hawks players? You can now autofill with Player Cards from teams as well. There is also a new Autofill with Randomized option, if you want to make the most of your collection to adjust and play with while going through Domination.

MyTEAM: Edit Player

When it comes to your individual players, you can now directly enter the Edit Player suite from the menus, your all-in-one place to improve your Player Cards. Apply badge and shoe cards, complete your evolutions, and heal injuries, all right here in the Edit Player menu. New to NBA 2K24, multiple tiers of badges can now be applied all at once, rather than adding Bronze, Silver, and Gold Badge Cards in order.

Shoe Cards have also been updated. They will now have randomized attribute boosts applied to them when you add them to your collection, rather than forcing you to build the shoe first like previous years. You can still customize your Shoe Cards in the MT Shoe Lab by overwriting the boosts already on the Shoe Card, or apply them directly to your favorite player without needing to customize them first.

MyTEAM: Kobe

COLLECTOR LEVEL REWARD KOBE

Collector level rewards have always been important in MyTEAM, and last year the rewards came as surprises with a hidden end goal. So let’s look forward a few months and reveal that Kobe Bryant will be the top reward in the Collector Level, and this reward will be available in April, during Season 6. There is plenty of time between now and then, so let’s come back to launch and talk about our collections and their rewards coming next week.

At launch, ‘24 NBA: Series 1 will consist of nearly 450 current NBA Player Cards, ranging from Gold to Sapphire, and each team’s collection reward will be a Ruby Player Reward Card. Completing a full Conference will add Amethyst Bam Adebayo for the Eastern Conference and Amethyst Jamal Murray for the Western Conference. Adding both to your collection will add a Pink Diamond Michael Malone Coach Card with powerful boosts to lead your lineup for Seasons to come.

MyTEAM: Shawn Marion

On the Collector Level side, the first powerful card you can add to your collection will be one of the few Diamonds available in Season 1. Collecting 500 Player Cards in total will earn you a powerful Diamond Shawn Marion reward card, along with Hall of Fame Badge Cards and more along the way. Plenty of Player Cards will be available throughout the year with regular releases of new cards multiple times each week. To launch the year, there will be over 50 Player Cards added across three #2KDAY collections and one collection from the first event of the year, Legendary Path. Stay tuned to our social media for more news and updates regarding NBA 2K24!

CLOSING REMARKS

NBA 2K24’s MyTEAM is a paradigm shifting update to how the mode is played by new and long-time fans. The Player Market will empower players when adding Player Cards to their collection, with increased MTP earn rates giving more flexibility and choice along the way, just for playing games. New Season XP progression and the new multiplayer Salary Cap mode will reward players for just playing the mode or competing online through this new experience. A plethora of quality of life improvements available across the entire mode is just the start as MyTEAM begins the year next week.

BLACK MAMBA®, MAMBA , KOBE BRYANT, MAMBA MOMENTS, MAMBA MENTALITY®, Kobe Bryant’s signature, and the Kobe Sheath Logo are trademarks of Kobe Bryant, LLC, used with permission.